Πάτρα: Στη φυλακή ο 27χρονος για τη μεταφορά πέντε κιλών χασίς

Στον ανακριτή απολογήθηκαν χθες ο 27χρονος και 35χρονος Αλβανός, που συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών Πατρών για διακίνηση ναρκωτικών. Η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε σε σπίτι που…

cgmfcebnhq576e44ffd448b

Στον ανακριτή απολογήθηκαν χθες ο 27χρονος και 35χρονος Αλβανός, που συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών Πατρών για διακίνηση ναρκωτικών. Η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε σε σπίτι που χρησιμοποιούσαν για καβάντζα περίπου 5 κιλά κάνναβης, χωρισμένα σε συσκευασίες.

Μετά την απολογία τους ο 27χρονος Αλβανός κρίθηκε προφυλακιστέος και ο 35χρονος ομοεθνής τους αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες (22-6-2016) το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 35 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποθήκευση, διανομή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και αντίσταση.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από την συστηματική τους έρευνα, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση σε οικία που χρησιμοποιούσαν οι δύο δράστες ως χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών (καβάντζα), στην Πάτρα, όπου τους εντόπισαν να φορτώνουν σε αυτοκίνητο μια μεγάλη τσάντα.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν άμεσα τον 35χρονο, ενώ ο 27χρονος στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή και όταν ακινητοποιήθηκε, μετά από πεζή καταδίωξη, προέβαλλε αντίσταση στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο των δραστών, οι αστυνομικοί εντόπισαν, μέσα στην τσάντα που μετέφεραν, πέντε συσκευασίες που περιείχαν τέσσερα (4) κιλά και επτακόσια πενήντα (750) γραμμάρια κάνναβης, ενώ σε σωματικές έρευνες που ενεργήθηκαν στους δράστες βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (1.210) ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία – καβάντζα των δραστών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη (298) γραμμάρια κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο των δραστών ως μέσο τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του 27χρονου προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.