«Συνηγορία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στη Δυτική Ελλάδα» (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Το Κοινωφελές Σωματείο ΦΡΟΝΤΙΖΩ σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ) υλοποιούν το πρόγραμμα: «Συνηγορία για…

sklirinsi-kata-plakas-e1443601548985

Το Κοινωφελές Σωματείο ΦΡΟΝΤΙΖΩ σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ) υλοποιούν το πρόγραμμα: «Συνηγορία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στη Δυτική Ελλάδα».

Οι δράσεις του Προγράμματος αναλυτικά περιλαμβάνουν:

  • Δημιουργία Γραφείου Συνηγορίας για την αντιμετώπιση  ασθενών με ΣκΠ – Δημιουργία Δικτύου Συνηγορίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  • Δημιουργία Ιστοσελίδας της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας (Ε.Ε.Α.Σ.κ.Π.Δ.Ε.)
  • Δημιουργία Οδηγού Κοινωνικών Παροχών και Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τα άτομα με ΣκΠ
  • Δημιουργία ενημερωτικών φυλλαδίων για την ευαισθητοποίηση εργοδοτών, μαθητών, εκπαιδευτικών σχετικά με τη ΣκΠ
  • Δημιουργία τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών και διαδικτυακών κοινωνικών μηνυμάτων με στόχο την εξάλειψη των διακρίσεων στα άτομα με ΣκΠ

Το «Γραφείο Συνηγορίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας» έχει σκοπό:

  •  την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και ιδιαίτερα των ατόμων που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία
  •  τη διαμεσολάβηση σε φορείς και οργανισμούς της περιοχής με σκοπό την εξασφάλιση συνεργασίας για την υποστήριξη των ατόμων αυτών
  •  την ευαισθητοποίηση/ενημέρωση της κοινότητας για ζητήματα που αφορούν την ασθένεια της ΣκΠ και τα άτομα που την αντιμετωπίζουν κτλ

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» – το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας για τη νόσο της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας,  δημιουργήθηκε τηλεοπτικό σποτ που πληροφορεί για τις δράσεις του Προγράμματος και παρέχει τα απαιτούμενα στοιχεία επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους.