Πατρινό Καρναβάλι σε καλές τιμές "πουλάνε" τα τουριστικά πρακτορεία

Πατρινό Καρναβάλι και μάλιστα σε καλές τιμές «πουλάνε» τα τουριστικά γραφεία ανά την Ελλάδα οργανώνοντας μονοήμερες (κόστος 15-25€) , διήμερες έως και τετραήμερες εκδρομές. Έχουν…

karnavali_kosmos

Πατρινό Καρναβάλι και μάλιστα σε καλές τιμές «πουλάνε» τα τουριστικά γραφεία ανά την Ελλάδα οργανώνοντας μονοήμερες (κόστος 15-25€) , διήμερες έως και τετραήμερες εκδρομές. Έχουν προτιμηθεί ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων, περιφερειακά (από Καστελόκαμπο μέχρι Σελιανίτικα) επιτυγχάνοντας χαμηλότερα κόστη. 

«Για λόγους κόστους τα πρακτορεία που οργανώνουν εκδρομές προς την Πάτρα προτιμούν τα περιφερειακά ξενοδοχεία, από Καλάβρυτα έως και Αρχαία Ολυμπία, αν και σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν υψηλές τιμές στα  ξενοδοχεία της Πάτρας. Οι αυξήσεις που έχουν γίνει, αν υπάρχουν και αυτές, δεν ξεπερνούν  τα 5 ευρώ σε σχέση με πέρυσι» παρατηρεί μιλώντας στον Σ.Ε ο  Νίκος Παπαλέξης, μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Αχαΐας, υπεύθυνος τουρισμού κι εξηγεί τους λόγους που η Πάτρα έχει «ρεύμα»:

«Τα τουριστικά γραφεία έχουν βουλιάξει σε ό,τι αφορά τις εκδρομές του εξωτερικού. Ρώμη, Παρίσι, Βενετία έπαψαν να αποτελούν επιλογές, οπότε η  κινητικότητα μεταφέρεται στο εσωτερικό προς Ξάνθη Ιωάννινα, Πάτρα. Επομένως,  η Πάτρα θα πάρει το σημαντικό μερίδιο που της αναλογεί».

Από Αθήνα, Κόρινθο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Τρίπολη έως και από Θεσσαλονίκη τουριστικά γραφεία οργανώνουν «πακέτα» για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Σημείο αναφοράς είναι το Πατρινό Καρναβάλι, αλλά οι εκδρομές συνδυάζονται με μικρές αποδράσεις σε άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Στα τουριστικά πακέτα πλέον συμπεριλαμβάνονται και άλλες ομορφιές της Αχαΐας ή ακόμη και της Δυτικής Ελλάδος.

Για παράδειγμα, διήμερη εκδρομή από την Αθήνα συνδυάζει το Καρναβάλι της Πάτρας την Κυριακή 13 Μαρτίου με πέρασμα στο Αντίρριο μέσω της Γέφυρας στάση στη Ναύπακτο και  επόμενο προορισμό το Γαλαξίδι, για  το πρωτότυπο έθιμο Αλευρομουντζουρώματα, που εδώ και τουλάχιστον δύο αιώνες, κάθε Καθαρά Δευτέρα μετατρέπουν το Γαλαξίδι σε..."εμπόλεμη ζώνη. Το κόστος συμμετοχής είναι 85€ το άτομο σε ξενοδοχείο εκτός της πόλεως των Πατρών.

Άλλο πρακτορείο από την Αθήνα οργανώνει τριήμερη εκδρομή, αφιερώνοντας την πρώτη μέρα στα Καλάβρυτα, κάνοντας μάλιστα δώρο το εισιτήριο του Οδοντωτού για να πραγματοποιήσει όποιος ενδιαφέρεται το μαγευτικό ταξίδι στο Φαράγγι του Βουραϊκού.  Η διανυκτέρευση γίνεται στην Πάτρα, σε ξενοδοχείο εκτός πόλεως, για να παρακολουθήσουν οι εκδρομείς την Κυριακή το Πατρινό Καρναβάλι και να γνωρίσουν το μεγαλείο του. Η εκδρομή συνεχίζεται με Καθαρά Δευτέρα στο Αίγιο και συνολικό κόστος συμμετοχής από 200 ευρώ το άτομο. Για όποιους επιλέξουν το τετραήμερο, το κόστος ανεβαίνει στα 250 ευρώ, αλλά προστίθεται η εξωτική λίμνη Τσιβλού και η Ζαρούχλα.

Πάντως η επισκεψιμότητα αναμένεται να κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Παπαλέξη, στα ξενοδεοχεία πόλης ήδη υπάρχουν κρατήσεις και εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν πληρότητα.

tempo24.gr