Αχαΐα: Επανήλθε ο «εφιάλτης» των Πυρηνελαιουργείων – Λειτούργησαν χθες εκμεταλλευόμενοι την απεργία…!

Συναγερμός χθες για κατοίκους, φορείς και συλλόγους της Δυτικής Αχαΐας, καθώς ετέθησαν σε λειτουργία τα δυο πυρηνελαιουργεία που δραστηριοποιούνται στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας. Πυκνό…

e1975ad0ce9b650f67d5c69dd7565511_XL

Συναγερμός χθες για κατοίκους, φορείς και συλλόγους της Δυτικής Αχαΐας, καθώς ετέθησαν σε λειτουργία τα δυο πυρηνελαιουργεία που δραστηριοποιούνται στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας. Πυκνό σύννεφο αιθαλομίχλης «έπνιξε» σύμφωνα με μαρτυρίες στο tempo24.gr, την ευρύτερη περιοχή αλλά και τις νότιες συνοικίες της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων προχώρησαν στην επαναλειτουργία τους, εκμεταλλευόμενοι τη χθεσινή ημέρα, καθώς λόγω της 24ωρης Γενικής Απεργίας, ελεγκτές – υπάλληλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δεν μπορούσαν να μεταβούν στην περιοχή προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να επιβάλλουν πρόστιμα.

«Έχει αποδειχθεί  πως οι υπεύθυνοι περιφρονούν ένα ολόκληρο σύστημα ελέγχου και κυρίως τους κατοίκους της περιοχής», ανέφερε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον Antenna Πάτρας και στον Απόστολο Βουλδή, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Επισημαίνεται πως σήμερα στην περιοχή με εντολή του κ. Αλεξόπουλου θα βρεθεί κλιμάκιο ελεγκτών.

Θυμίζουμε πως την περυσινή περίοδο και μετά από σειρά κινητοποιήσεων και καταγγελίες, η Περιφέρεια είχε προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας των δυο πυρηνελαιουργείων. Απόφαση την οποία ακύρωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, στην οποία προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.

tempo24.gr