Πάτρα: Πάνω από 1000 μαθητές προέρχονται από οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα

Ξεπερνούν τους 1000 οι μαθητές στα σχολεία της Πάτρας που αδυνατούν να εξασφαλίσουν κολατσιό. Ο αριθμός, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, αυξήθηκε δραματικά συγκριτικά με…

mathites

Ξεπερνούν τους 1000 οι μαθητές στα σχολεία της Πάτρας που αδυνατούν να εξασφαλίσουν κολατσιό. Ο αριθμός, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, αυξήθηκε δραματικά συγκριτικά με τα περυσινά δεδομένα.

Μεγαλύτερες ανάγκες απ' ότι αναμενόταν έδειξε η απογραφή που έγινε στα σχολεία της Πάτρας, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι είναι οι μαθητές που λόγω ένδειας στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη.

Συγκεντρώθηκαν  στοιχεία από καθηγητές, διευθυντές σχολικών μονάδων και διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης , ούτως ώστε να γίνει γνωστός ο αριθμός των μαθητών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Με βάση την καταγραφή οι μαθητές ξεπερνούν πια τους 1000, ενώ πέρυσι πλησίαζαν τους 700.

Τις οικογένειες τους θα συνδράμει  ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων. Συγκεκριμένα,  πρόκειται να ξεκινήσει η μηνιαία διάθεση τροφίμων.

Φέτος, όπως έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θόδωρος Τουλγαρίδης δεν θα διατεθεί συσσίτιο, ούτε κολατσιό στους μαθητές, αλλά μια φορά τον μήνα οι οικογένειές τους θα μπορούν να πηγαίνουν στον Κοινωνικό Τομέα και να λαμβάνουν ικανές ποσότητες τροφίμων , ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.

tempo24.gr