Λείπουν 30.000 ευρώ από είσπραξη τελών στο Β' Δημοτικό Νεκροταφείο της Πάτρας-Άμεση έρευνα ξεκίνησε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου-Ελέγχεται υπάλληλος

Αναφορά για «τρύπα» χιλιάδων ευρώ από την καταβολή τελών στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας, βρίσκεται στα χέρια της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες…

Αναφορά για «τρύπα» χιλιάδων ευρώ από την καταβολή τελών στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας, βρίσκεται στα χέρια της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24.gr

Το ποσό που δεν έχει αποδοθεί στο Ταμείο του Δήμου, περιλαμβάνεται στην αναφορά, σύμφωνα με πληροφορίες υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ και φέρεται να μην έχει παραδοθεί από υπάλληλο.

Σύμφωνα δε με διασταυρωμένες πληροφορίες του tempo24.gr η τελευταία φορά που αποδόθηκαν χρήματα στο Ταμείο του Δήμου από το συγκεκριμένο πρόσωπο, ήταν την 29η Αυγούστου για είσπραξη τελών  που αφορούσαν στον μήνα Μάιο.

Έκτοτε και παρά τις συνεχείς πιέσεις της Υπηρεσίας προς τον εντεταλμένο για την είσπραξη μόνιμο υπάλληλο, δεν αποδόθηκαν χρήματα και μάλιστα για μακρύ χρονικό διάστημα δεν εμφανίστηκε εκ νέου στην εργασία του, για άγνωστους λόγους.

Ωστόσο το tempo24.gr πληροφορείται οτι στη διάρκεια των τελευταίων ωρών επέστρεψε στην Υπηρεσία ποσό που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του οφειλόμενου.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων τα χρήματα που εισπράττονται από τις Υπηρεσίες θα πρέπει να αποδίδονται άμεσαστο Ταμείο του Δήμου και φυσικά η παράδοση συνοδεύεται από την έκδοση των σχετικών παραστατικών.

Πρέπει δηλαδή ο εκάστοτε εντεταλμένος για την είσπραξη υπάλληλος να τα αποδίδει καθημερινά, ή έστω σε διάστημα δύο ή τριών ημερών.

Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση σε αποδόθηκαν χρήματα που αντιστοιχούν (σύμφωνα με την αναφορά πάντα) τις εισπράξεις των τελευταίων τεσσάρων τουλάχιστον μηνών.

Το tempo24.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παύλο Στάμο, ο οποίος και επιβεβαίωσε την ύπαρξη της συγκεκριμένης αναφοράς.

Πρόσθεσε μάλιστα οτι έχει δοθεί ήδη εντολή στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου να προχωρήσει σε έρευνα προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Παράλληλα δεν θέλησε να κάνει καμία εκτίμηση για την υπόθεση, δεδομένου οτι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί.

ΝΙΚΟΣ ΣΥΦΑΝΤΟΣ