Σύσκεψη Κατσιφάρα - Κ. Μητσοτάκη για το Πάτρα – Πύργος

Σύσκεψη για το ζήτημα του έργου του νέου αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος…

mitsotakis1-thumb-large-5-thumb-large

Σύσκεψη για το ζήτημα του έργου του νέου αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και εκπρόσωποι της διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Από την πρώτη στιγμή, η Νέα Δημοκρατία στηλίτευσε την πρακτική της κατάτμησης του έργου σε 8 τμήματα από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών, μια διαδικασία που θέτει την υλοποίηση του έργου σε μεγάλο κίνδυνο.

Το βασικό ερώτημα στην Κυβέρνηση είναι το ακόλουθο:

Έχει βρει ο κ. Σπίρτζης χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους για το παραπάνω έργο;

Για το σύνολο του έργου η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο – που λειτουργεί ως συνέχεια της Ολυμπίας Οδού – αφού αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων.