Δυτική Ελλάδα: Κορυφώνεται η κακοκαιρία το Σάββατο - Έρχονται νέες ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα προβλέπει για το Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίας (ΕΜΥ), για το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. Μάλιστα τα φαινόμενα θα…

%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%83

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα προβλέπει για το Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίας (ΕΜΥ), για το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. Μάλιστα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα δυτικά.

Βροχερός θα είναι ο καιρός το Σάββατο σε όλη τη χώρα, με εξασθένιση των φαινομένων από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, κυρίως στα νότια.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά, τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα με βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές, όμως από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσιες 3 έως 5 μποφόρ με εξασθένιση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο θα είναι χαμηλότερη κατά 3 με 4 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα μεταβληθούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη θα έχει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, μεταβλητούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με ανέμους από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, με ανέμους από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη, καθώς θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο και εδώ αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στις Κυκλάδες, όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Τέλος, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα βόρεια, όπου από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα νησιά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμού Κελσίου, εκτός από τα βόρεια, όπου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.