Ηλεία: Σε τρεις μήνες το Μουσείο Μπελογιάννη

Πλάνο με χρονοδιάγραμμα εντός του επόμενου τριμήνου να είναι έτοιμο να λειτουργήσει το Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, τέθηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχε στην Βουλή των…

mouseio_nikos_belogiannis

Πλάνο με χρονοδιάγραμμα εντός του επόμενου τριμήνου να είναι έτοιμο να λειτουργήσει το Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, τέθηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχε στην Βουλή των Ελλήνων ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Η χθεσινή συνάντηση, όπως αναφέρει το patrisnews.gr, αποτέλεσε τη συνέχεια της επίσκεψης του τεχνικού κλιμακίου της Βουλής που είχε γίνει στην Αμαλιάδα την 1η Δεκεμβρίου. Τότε το κλιμάκιο, που αποτελείται από μηχανικούς της Βουλής, με τη συμμετοχή του γνωστού σκηνογράφου κ. Μετζικόφ αλλά και του γιου του μεγάλου αγωνιστή, του κ. Νίκου Μπελογιάννη, έκανε αυτοψία στο κτίριο και μία πρώτη καταγραφή των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, προκειμένου το Μουσείο να γίνει λειτουργικό και να ανοίξει τις πύλες του.

Η Μουσειολογική μελέτη

Χθες ο κ. Χριστοδουλόπουλος συναντήθηκε στην Αθήνα με το κλιμάκιο και με στελέχη του Ιδρύματος της Βουλής και της Βιβλιοθήκης της Βουλής, με τη συμμετοχή και της διευθύντριας του Γραφείου του Γ.Γ. της Βουλής κας Τσακανίκα, εκπρόσωπο του γραφείου του πρωθυπουργού και εκπρόσωπο του γραφείου του προέδρου της Βουλής, καθώς επίσης και τους βουλευτές της Ηλείας του κυβερνόντος κόμματος κα Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη και κ. Μάκη Μπαλαούρα, όπου οριστικοποιήθηκε η εκπόνηση της Μουσειολογικής μελέτης από το Ίδρυμα της Βουλής, το οποίο αποτελεί εχέγγυο για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Ουσιαστικά, μετά από αυτή την εξέλιξη προχωρούν οι διαδικασίες και το Μουσείο θα παραδοθεί έτοιμο να ξεκινήσει τη λειτουργία του. Χθες, παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας έγινε ο συντονισμός όλων των ενεργειών, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες που απαιτούνται, έτσι ώστε το Μουσείο να πάρει σάρκα και οστά.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη και ιδιαίτερα αισιόδοξος για το έργο. Από τη στιγμή που το Μουσείο βρίσκεται πλέον ‘υπό τη σκέπη’ της Βουλής, τα όποια εμπόδια φαίνεται ότι αποτελούν παρελθόν και το Μουσείο θα μπορέσει αν ανοίξει τις πύλες του.

Φυσικά και ο δήμος Ήλιδας θα έχει λόγο σε οτιδήποτε αποφασιστεί και θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του έργου.