Αποκλεισμένοι 17 μαθητές στην Ορεινή Ναυπακτία λόγω του κατεστραμμένου οδικού δικτύου – Τι απαντά η Περιφέρεια (ΦΩΤΟ)

Δεκαεπτά μαθητές από τα χωριά Δορβιτσά και Στράνωμα της Ορεινής Ναυπακτίας, είναι εδώ και μία εβδομάδα μακριά από τις σχολικές αίθουσες. Τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο καθώς το ΚΤΕΛ που τα μεταφέρει στο Θέρμο, δήλωσε αδυναμία να τα μεταφέρει λόγω του κατεστραμμένου οδικού δικτύου.

Όπως βλέπτετε και στις φωτογραφίες του npress.gr, το οδόστρωμα έχει διαλυθεί και τα οχήματα δεν μπορούν να προσεγγίσουν το χωριό.

Οι μαθητές κάνουν έκκληση να λυθεί το πρόβλημά τους άμεσα. Η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, τους δήλωσε πως έχει αναλάβει εργολάβος την ανακατασκευή, αλλά θα εγκατασταθεί την….Άνοιξη. Μέχρι τότε όμως, τα παιδιά δεν μπορούν να μείνουν μακριά από τις αίθουσες.

Δήμος και Περιφέρεια θα πρέπει να ενεργήσουν άμεσα και να αποκαταστήσουν τα προβλήματα με τις λακκούβες μέχρι να εγκατασταθεί ο εργολάβος από την Περιφέρεια.

Το sinidisi.gr επικοινώνησε με το γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και έκανε γνωστό ότι έχει δοθεί εντολή για άμεση επούλωση των λάκκων. Λόγω θερμοκρασιών δεν μπορεί να πέσει άσφαλτος αυτή την περίοδο. Μόλις επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα γίνουν επιπλέον εργασίες.

Αιχμηρή ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Αγρινίου για τον θάνατο του εργαζομένου σε ιχθυοκαλλιέργειες στον Αστακό (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)