Παυσανίας Παπαγεωργίου: Το αύριο της ανώτατης εκπαίδευσης πρέπει να είναι στέρεο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ίδρυση σχολής Γεωπονικών και Θαλασσίων Επιστημών στην Αιτωλοακαρνανία

Την πρόταση για ίδρυση σχολής Γεωπονικών και Θαλασσίων Επιστημών στην Αιτωλοακαρνανία ανακοίνωσε χθες το βράδυ μιλώντας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Πρόταση η οποία θα τεθεί σε διαβούλευση.

Τις βασικές κατευθύνσεις του σχεδιασμού για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία στις οποίες περιλαμβάνεται και η ίδρυση της πιο πάνω σχολής περιέγραψε χθες στην εκπομπή «Προσώπων… Έργα» του Σωκράτη Τσόμπου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου.

gavroglou papageorgiou patra

Συνέντευξη στον Σωκράτη Τσόμπο 

Αναλύοντας τη φιλοσοφία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως με τις τελικές προτάσεις θα εδραιωθεί στην Αιτωλοακαρνανία η Ανώτατη Εκπαίδευση και θα υπάρξει διασύνδεση της Πανεπιστημιακής προοπτικής με τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου που είναι ο υδάτινος πλούτος και η γεωργική παραγωγή. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου «το αύριο της ανώτατης εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία πρέπει να είναι στέρεο, που με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια θα απαντά στις τοπικές αναπτυξιακές ανάγκες και δεν θα μπορεί πλέον κανείς στο μέλλον να ξεριζώσει».

Ερ. Γαλούνης: «Χρονιά – ορόσημο το 2018 για το Πλατυγιάλι» (ΗΧΗΤΙΚΟ)