Πάτρα: Έσπασε το ρεκόρ Γκίνες με τον μεγαλύτερο καρναβαλικό χορό! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Νεότερο: Η Πάτρα μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες με τον μεγαλύτερο καρναβαλικό χορό. Οι πληροφορίες λένε ότι συνολικά χόρεψαν απόψε περί τα 511 άτομα σύνολο επί 8 λεπτά!

Νωρίτερα: Όλα έτοιμα απόψε το βράδυ ια τη διεκδίκηση του ρεκόρ Γκίνες από την Πάτρα, με τον μεγαλύτερο καρναβαλικό χορό. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «με μία απλή χορογραφία διάρκειας οκτώ λεπτών, που αφορά όλες τις ηλικίες, ακόμα κι αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με το χορό, εκατοντάδες άτομα θα συγχρονιστούν και θα προσπαθήσουν απόψε να χαρίσουν στην πόλη θέαμα και διεθνή αναγνώριση, μέσα από το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες».

Η αλυσίδα χορού έχει στηθεί σε υπαίθριο τμήμα πολυχώρου Royal της Πάτρας.

Όπως ανέφερε, ο εκπρόσωπος των διοργανωτών Μάριος Ιωαννίδης «η προσπάθεια ξεκίνησε σε συνεργασία με σχολές χορού και συλλόγους, ενώ ήδη έχουμε κατοχυρώσει την προσπάθεια, τόσο για φέτος, όσο και για τις επόμενες Απόκριες, δηλαδή θα κάνουμε δύο μέσα στη διετία».

«Το 2014 συμμετείχαμε στην μεγαλύτερη «salsa rueda» που έγινε στη Θεσσαλονίκη με 1.100 άτομα, ενώ το 2016 κάναμε τον μεγαλύτερο ομαδικό χορό «μπατσάτα» στην Καλαμάτα με 740 άτομα» προσέθεσε.

Απαντώντας στην ερώτηση του ΑΠΕ για το πώς ξεκίνησε η προσπάθεια στην Πάτρα, ο Μάριος Ιωαννίδης σημείωσε ότι «μόλις δημιούργησα σχολή χορού στην Πάτρα, άρχισα σιγά-σιγά να επικοινωνώ με άλλες σχολές και συλλόγους και έτσι φθάσαμε σε μία συνεννόηση, ώστε να κάνουμε μία προσπάθεια, με σκοπό την εξωστρέφεια του χορού μέσα από το καρναβάλι».

Η πιστοποίηση του ρεκόρ, σύμφωνα με τον Μάριο Ιωαννίδη, «θα γίνει επί τόπου εφ΄ όσον πληρούνται όλες οι προδιαγραφές και στη συνέχεια το υλικό αποστέλλεται για επανέλεγχο».

 

 

Τιμώντας τη γυναίκα της Κοιλάδας του Αχελώου, Λαμπρινή Λιάπη (ΦΩΤΟ)