ΠΑΤΡΑ: Παραλήρημα ακροδεξιάς εφημερίδας για την Πάτρα! Με αφορμή την παρουσία Αλβανών μαθητών στη Ρήγα Φεραίου

Στην Πάτρα απ’την Πέμπτη έως και σήμερα διοργανώνεται το 1ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικής, στο οποίο συμμετέχουν μουσικά σχολεία από τα Βαλκάνια.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν μουσικά σχολεία από: Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία, Τουρκία, Αγρίνιο, Άμφισσα, Βόλο, Δράμα, Καρδίτσα, Κόρινθος, Λευκάδα, Λαμία , Μυτιλήνη, Πάτρα, Πειραιάς, Σιάτιστα. 

Αρκετοί μαθητές έκαναν και παρέλαση με τις σημαίες των χωρών τους. Μεταξύ αυτών και παιδιά από την Αλβανία που με τα όργανά τους παρέλασαν από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Τι ήταν να ανέβει αυτή η φωτογραφία στο διαδίκτυο; Οργίασαν ορισμένοι γράφοντας σχόλια κατά της Αλβανίας και θεωρώντας «πρόκληση» την ενέργεια των 15χρονων!  Μέχρι και στην ακροδεξιά εφημερίδα «Στόχος» έγινε θέμα και η οποία έγραψε ψευδώς πως οι μαθητές έλεγαν πως «η μεγάλη Αλβανία φθάνει μέχρι την Πάτρα» !  Μάλιστα η εφημερίδα κατηγόρησε και τους Πατρινούς οι οποίοι κατά τον ακροδεξιό συντάκτη… «οι  Πατρινοί απλά συνέχισαν τον φραπέ τους ανενόχλητοι.. «!

Να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΤΕΙ ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Σ.Σ. Μπορεί σε κάποιες περιοχές της Αλβανίας να μην μπορούσε ΕΛληνας να σηκώσει ελληνική σημαία (αν και αντίστοιχη εκδήλωση έχει γίνει στα Τίρανα). Ωστόσο αυτό είναι και το μεγαλείο του Ελληνικού πολιτισμού!

dete.gr