ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΠάτρα: Έπιασαν τον πυρομανή – Γνώριμος της Αστυνομίας ο 32χρονος που είχε “χτυπήσει” 13 φορές!

Πάτρα: Έπιασαν τον πυρομανή – Γνώριμος της Αστυνομίας ο 32χρονος που είχε “χτυπήσει” 13 φορές!

Πάτρα: Έπιασαν τον πυρομανή – Γνώριμος της Αστυνομίας ο 32χρονος που είχε “χτυπήσει” 13 φορές!

Απέδωσαν καρπούς οι πολυήμερες έρευνες των αρχών στην Πάτρα για τα καθημερινά περιστατικά με τους εμπρησμούς σε οχήματα, δίκυκλα και ΙΧ. Σε μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε, συνελήφθη ένα άτομο. Πρόκειται για 32χρονο από τις Ιτιές Πατρών και έχει απασχολήσει ξανά την αστυνομία στο παρελθόν για υποθέσεις εμπρησμών αλλά και ναρκωτικών. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει ομολογήσει ακόμα καμία πράξη του όμως είχε εντοπιστεί να περιφέρεται σε όλα τα σημεία που σημειώθηκαν πυρκαγιές. Αυτές τις ώρες ανακρίνεται και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Η αστυνομία θεωρεί πως η υπόθεση είναι δεμένη έστω και αν δεν έχει ομολογήσει.

Ο εμπρηστής, «χτύπησε» τελευταία φορά -εις τριπλούν μάλιστα- προχθές Παρασκευή στην Πάτρα. Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Παρασκευής, Πυροσβεστική και Αστυνομία, κατέγραψαν τρία διαφορετικά περιστατικά, μία απόπειρα εμπρησμού και δύο εμπρησμούς.

Στη 1.00 τα ξημερώματα, ο άγνωστος άνδρας προσπάθησε, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, να βάλει φωτιά σε ένα όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε δρόμο, στην περιοχή των Ταμπαχάνων. Έγινε αντιληπτός από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και αμέσως μετά ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Κάτοικοι περιέγραψαν μάλιστα στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες τα χαρακτηριστικά του δράστη.

Περίπου τρεις ώρες αργότερα, λίγο πριν τα ξημερώματα, σημειώθηκαν δύο ακόμα εμπρησμοί. Στόχος του δράστη  ήταν δύο δίκυκλα, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Ιεροθέου κοντά στην ευρύτερη περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι εμπρησμοί. Μόλις οι ένοικοι της πολυκατοικίας αντελήφθησαν τη φωτιά, επικράτησε ανησυχία, διότι ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος επέκτασης τόσο σε διπλανά οχήματα, όσο και σε διαμερίσματα. Όμως ήταν άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής, που πρόλαβε να σβήσει τις φωτιές, πριν επεκταθούν. Συνολικά χτύπησε 13 φορές.

dete.gr

Μεσολόγγι: Συνελήφθη 34χρονος που είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr