Πάτρα: Επεισόδια στο κέντρο – Έπεσαν μολότοφ και φωτοβολίδες – Πέντε προσαγωγές (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Μειώθηκε η ένταση των επεισοδίων λίγο μετά τις 8 το βράδυ, που σημειώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι δρόμοι έχουν δοθεί σε κυκλοφορία όμως παραμένει σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και γύρω από το Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.

Στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, ομάδα αντιεξουσιαστών έβαλε φωτιά στο ΑΤΜ και την Ελληνική Σημαία τραπεζικού υποκαταστήματος στην οδό Κορίνθου. Παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο. 

(ενημέρωση 19:00)

Επεισόδια αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας μετα την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Ομάδα αντιεξουσιαστών, έστησε οδόφραγμα με φωτιά στην Κορίνθου στο ύψος της Ερμού.

Πέταξαν φωτοβολίδες και αυτοσχέδικους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

(πρώτη ενημέρωση 18:00)

Με δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα. 

Η πρώτη συγκέντρωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα με αφετηρία στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας – επί της οδού Κολοκοτρώνη) διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ με συμμετοχή του Δήμου.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε στο μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα στα Υψηλά Αλώνια.

 

Η πορεία που οργανώνεται από τους φοιτητικούς συλλόγους, ξεκίνησε λίγο πριν τις 18:30 από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου. Θα περάσει και αυτή η πορεία από το μνημείο του αγωνιστή καθηγητή Ν.Τεμπονέρα.

Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός και έχει οργανώσει ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων από αντιεξουσιαστές οι οποίοι συνήθως παρεισφρέουν στην πορεία των φοιτητικών συλλόγων οι οποίοι ξεκινούν από το παράρτημα του Πανεπιστημίου.

Μετά την συγκέντρωση και την πορεία το Σάββατο 17 Νοέμβρη, στις 8:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχή χρονιά εκδήλωση  του Δήμου Πατρέων στο θέατρο Μπάρυ (Σανταρόζα 7 και Καρόλου). Θα χαιρετήσει η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και θα ακολουθήσει αφιέρωμα για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου από το Χορευτικό Τμήμα και τη Λαϊκή Ορχήστρα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

dete.gr

Συνάντηση στην Περιφέρεια για τις μονάδες Βιορευστών στην Χάλκεια και για τον δρόμο της Παλιόσκαλας