Πάτρα: Ανασύρθηκε μαθητής από τα συντρίμμια σχολικού συγκροτήματος – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΕΜΑΚ ΣΤΟ 32ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ως το δεύτερο όροφο σχολικού κτιρίου της Πάτρας χρειάστηκε να αναρριχηθούν ειδικά εκπαιδευμένα μέλη της ΕΜΑΚ ώστε να διασώσουν εγκλωβισμένο μαθητή, τον οποίο εντόπισε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος – ανιχνευτής  και εν συνεχεία άνδρες της ΕΜΑΚ τον παρέλαβαν και τον κατέβασαν εξωτερικά του κτιρίου με ασφάλεια, δεδομένου ότι κάθε άλλη πρόσβαση στο εσωτερικό του κτιρίου ήταν αδύνατη, εξαιτίας εσωτερικών καταρρεύσεων συνεπεια ισχυρού σεισμού. 

Πρόκειται για το σενάριο της  Άσκησης Ετοιμότητας Πυρόσβεσης Διάσωσης από την 6η Ε.Μ.Α.Κ. της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας που έγινε σε γονείς και μαθητές του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.   Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ στο σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σκιάθου και Σαμοθράκης.

Η γειτονιά ξεσηκώθηκε από τις σειρήνες των οχημάτων που κατέφθασαv στο σχολείο, μαζί με το σκύλο – διασώστη, ο οποίος -όπως και αναμενόταν- τράβηξε τα βλέμματα και κέρδισε τη συμπάθεια των μικρών μαθητών.

Παρουσία και του Διευθυντη  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Αχαΐας Τριανταφυλλου  Κιντή, οι μαθητές, δάσκαλοι και γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αρχικά από ειδικούς της 6ης ΕΜΑΚ για τον τρόπο πρόληψης ατυχημάτων και αντίδρασης σε περιπτώσεις σεισμού καθώς και να δουν από κοντά τον ειδικό εξοπλισμό της.

Αργότερα με βάση σχέδιο που είχε εκπονηθεί από την ομάδα σχεδιασμού της ίδιας υπηρεσίας παρακολούθησαν εντυπωσιασμένοι την προβλεπόμενη σε τέτοιες περιπτώσεις διαχείριση ανάλογων συμβάντων που περιλάμβανε, εκκένωση κτιρίου μετά από σεισμό, εντοπισμό αγνοουμένων με τη βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου – ανιχνευτή και τον απεγκλωβισμό, τη διάσωση και τη μεταφορά τυχόν θυμάτων.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΙΚΡΙΤΖΗ   tempo.gr