ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠαρουσία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο 4ο Food Safety Conference 2018

Παρουσία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο 4ο Food Safety Conference 2018

Παρουσία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο 4ο Food Safety Conference 2018

Στους ομιλητές του Food Safety Conference 2018 προσκλήθηκε ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, κ. Άγις Πιστιόλας, συμμετέχοντας στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Με βάση τους θεματικούς άξονες της 4ης έκδοσης της διοργάνωσης για το κανονιστικό περιβάλλον της ασφάλειας των τροφίμων, τις νέες τεχνολογίες ελέγχου, καθώς και τα βήματα της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών για την οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ προχώρησε σε παρουσίαση με τίτλο: “Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Αξίες, Ελληνικότητα και Ελληνοποιήσεις”.

Ειδικότερα, ο κ. Άγις Πιστιόλας, με αφορμή την ένταξη ορισμένων από τις δυναμικότερα αναπτυσσόμενες Ελληνικές εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και των ποτών στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ανέλυσε τη σύσταση της Πρωτοβουλίας, τις ποικίλες επιχειρηματικές κατηγορίες που εκπροσωπούν τα Μέλη της, καθώς και το όραμα της ένωσης, υπογραμμίζοντας την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τα Ελληνικά προϊόντα, μέσω της διάδοσης του σήματος αναγνωρισιμότητας “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”. Εστιάζοντας στην τήρηση της ελληνικότητας του τρίπτυχου της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας εκ μέρους των εταιρειών-Μελών της Πρωτοβουλίας, ο Πρόεδρος επισήμανε τη συμβολή των 46 έως σήμερα Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, την προώθηση της αξίας των Ελληνικών προϊόντων εντός και εκτός συνόρων, καθώς και στην επανεκκίνηση της εθνικής Οικονομίας.

Παράλληλα, τόνισε το μέγεθος του προβλήματος των Ελληνοποιήσεων που έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις λαβώνοντας τις Ελληνικές εταιρίες Τροφίμων και Ποτών αλλά και την Οικονομία εν συνόλω και πρότεινε από το βήμα άμεσες λύσεις, όπως τη δημιουργία εργαστηρίου ελέγχου προέλευσης με την  μέθοδο του DNA, οργανωμένο και πιστοποιημένο από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Τέλος, κάνοντας αναφορά στον καθοριστικό ρόλο της EUROCERT, της μεγαλύτερης Ελληνικής εταιρείας στον κλάδο των Ελέγχων, Πιστοποιήσεων και Επιθεωρήσεων, στη διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων στην Πρωτοβουλία, με την απονομή του σήματος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στα πιστοποιημένα προϊόντα τους, ο κ. Πιστιόλας επιβεβαίωσε την τήρηση του “Προτύπου Απαιτήσεων” που δημιούργησε ο φορέας, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των επιχειρηματικών πρακτικών των Ελληνικών εταιρειών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο και τον εθνικό πλούτο της χώρας μας.

Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εταιρείες:

Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s , Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:

 Σκοπός της ένωσης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο που διεξάγει αποκλειστικά η Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT A.Ε βάσει ειδικού προτύπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.

 Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.

Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία κι η ναυτιλία. Η EUROCERT αποτελεί τον φορέα πιστοποίησης του σήματος  «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα στην ιδιοκτησία, τη βάση και την παραγωγή των επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eurocert.gr

agis-pistiolas

Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ Δήμου Μεσολογγίου

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ