Παραίτηση Πάνου Κατσούλη

Με αφορμή οικονομική εκκρεμότητα του πρώην Δημάρχου

Παραίτηση Πάνου Κατσούλη

Ζητά ο Νίκος Καραπάνος, Δήμαρχος Μεσολογγίου

 

Να παραιτηθεί από το αξίωμά του Δημοτικού Συμβούλου ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου, Πάνος Κατσούλης, ζήτησε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο νυν δήμαρχος, Νίκος Καραπάνος. Ο κ. Καραπάνος ζήτησε την παραίτηση του κ. Κατσούλη «ως μια ελάχιστη πράξη πολιτικής ευθιξίας» με αφορμή οικονομική εκκρεμότητα η οποία δημιουργήθηκε επί θητείας του εις βάρος του γνωστού μουσικοσυνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου.

Στην επιστολή λοιπόν την οποία απέστειλε στον δήμο Μεσολογγίου ο κ. Νικολόπουλος, περιγράφεται ένας «εμπαιγμός» εις βάρος του από την προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία δεν κατέβαλε το μικρό οικονομικό τίμημα προς τους μουσικούς που πήραν μέρος στην «Συναυλία Αλληλεγγύης», όπως είχε συμφωνηθεί. Υπενθυμίζουμε ότι η συναυλία είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούνιο και είχε φιλανθρωπικό σκοπό, αφού πρόθεση του δήμου ήταν μέσω αυτής να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές του δήμου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του όμως ο μουσικοσυνθέτης, ενώ είχε συμφωνηθεί να καταβληθεί ένα μικρό οικονομικό τίμημα για τους μουσικούς της παράστασης, ο κ. Κατσούλης μετέθετε συνεχώς της καταβολή του ποσού, η οποία τελικά δεν έγινε ποτέ. Με την επιστολή αυτή, ο κ. Νικολόπουλος ζητά να καταβληθούν τα χρήματα που του οφείλει ο δήμος, ενώ χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον τρόπο με τον οποίο του φέρθηκε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Στην εισήγησή του στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Καραπάνος χαρακτήρισε την συγκεκριμένη επιστολή ως «επιστέγασμα μιας σειράς άλλων καταστάσεων κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης στο δήμο» και ζήτησε για τον λόγο αυτό την παραίτηση του κ. Κατσούλη.

 

Κώστας Καρακώστας