ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠαρέμβαση Δημάρχου Αγράφων στον Υπουργό για την ελεύθερη τηλεοπτική κάλυψη καναλιών εθνικής εμβέλειας

Παρέμβαση Δημάρχου Αγράφων στον Υπουργό για την ελεύθερη τηλεοπτική κάλυψη καναλιών εθνικής εμβέλειας

Παρέμβαση Δημάρχου Αγράφων στον Υπουργό για την ελεύθερη τηλεοπτική κάλυψη καναλιών εθνικής εμβέλειας

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη ο κ. Καρδαμπίκης αναφέρει:
«Κύριε υπουργέ,
Ο Δήμος Αγράφων σχεδόν στο σύνολο του αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στην ελεύθερη λήψη καναλιών εθνικής εμβέλειας. Σύμφωνα με το νόμο 4563/2014,  είμαστε μέσα στους έξι Δήμους πανελλαδικά,  που έχουμε υπερκεράσει τον απαιτούμενο αριθμό  αιτήσεων (547 συνολικά) που απαιτείται για την παροχή  υπηρεσιών του έργου ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΥΡΥΕΚΠΟΜΠΗΣ  (DIGEA).

Θερμά σας παρακαλούμε, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες υλοποίησης της υποχρέωσης που προκύπτει από το νόμο, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Δήμος Αγράφων κατοικείται  στην πλειοψηφία του, από πολλούς ηλικιωμένους που έχουν την τηλεόραση ως μοναδικό μέσο ενημέρωσης και  διασκέδασης».
Ο Δήμος Αγράφων, επίσης  προκειμένου να υποβάλλει συμπληρωματικό αίτημα ένταξης χωριών που δεν εντάθηκαν αρχικά και αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, ζητά τη γνωστοποίηση από τους τοπικούς προέδρους και  κατοίκους  μέχρι την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019. Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής η COSMOTE, αυτή την περίοδο  υλοποιεί τις αιτήσεις που οριστικοποιήθηκαν τον Μάιο του 2019.

Βουτιά θανάτου για ηλικιωμένο οδηγό στη λίμνη Καστοριάς

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr