Παρεμβάσεις σε 13 σημεία του δήμου Ναυπακτίας έως σήμερα – Νέα παιδική χαρά στην Ψανή

Ο Δήμος Ναυπακτίας προχώρησε στην αντικατάσταση της παιδικής χαράς στην παραλία της Ψανής, κάνοντας ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στη νομιμότητα, βάσει και των όσων έχει θέσει η πολιτεία για τους συγκεκριμένους χώρους. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης εβδομάδας άλλαξε τα παλιά όργανα με καινούρια, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προσθέσει και ότι άλλο απαιτείται ώστε στο σύνολό της η παιδική χαρά να πάρει την απαιτούμενη πιστοποίηση.

Όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας στο δήμο έχουν έως αυτή τη στιγμή αντικατασταθεί 13 παιδικές χαρές, είτε με χρήματα του δήμου, είτε από δωρεές πολιτιστικών συλλόγων, κυρίως σε χωριά, με την υποστήριξη όμως και της ΤΥ. Συγκεκριμένα έχουν τοποθετηθεί νέες σε Γαλατά, Γαβρολίμνη, πέντε στη ΔΕ Αντιρρίου, Πλάτανο, Περίστα, Χόμορη, Άνω Χώρα, Γρίμποβο και πλέον Ψανή. Η προσπάθεια αυτή αναμένεται να έχει και συνέχεια καθώς ο δήμος παίρνει άλλα 220.000 ευρώ από πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει θα τοποθετηθούν επιπλέον σε Κεφαλόβρυσο, Δάφνη, Ξηροπήγαδο, Λυγιά, Νεροτσουλήθρες, Αφροξυλιά και Εργατικές Κατοικίες, αφού όμως παράλληλα, εκτός των οργάνων, συμπληρωθούν και οι επιπλέον προϋποθέσεις που πρέπει για την πλήρη πιστοποίησή τους. Συγκεκριμένα ο δήμος οφείλει να τις περιφράξει, να τοποθετήσει ειδικό δάπεδο, φωτισμό, νερό και παγκάκια ώστε με την ολοκλήρωση και αυτών των παρεμβάσεων να είναι πλήρως κατοχυρωμένος απέναντι στο νόμο.

nafpaktianews.gr

Μεσολόγγι: Άσκηση ετοιμότητας από την Πυροσβεστική