Παρατάθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον Δήμο Ξηρομέρου έως 23 Οκτωβρίου 2019 (ΔΕΙΤΕ ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ως γνωστό στις 29 Ιανουαρίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Ταφύλλης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών, που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. στον Δήμο Ξηρομέρου, τον κήρυξε με σχετική του απόφαση σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (δείτε εδώ).
Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι η κατάσταση της εκτάκτου ανάγκης του Δήμου Ξηρομέρου, παρατάθηκε έως τις 23 Οκτωβρίου 2019, με νέα απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Ταφύλλη, που λήφθηκε χτες 10 Ιουνίου, κατόπιν του υπ’ αριθμόν 5560/01-07-2019 εγγράφου του Δήμου Ξηρομέρου. Δηλαδή ζήτησε την παράταση ο Δήμος Ξηρομέρου.
Επίσης ως γνωστόν, τον Φεβρουάριο και Μάρτιο πήραμε δύο έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, ύψους 400 χιλιάδων ευρώ η μία (Υπουργείο Εσωτερικών) και 500 χιλιάδων ευρώ η άλλη (Υπουργείο Υποδομών) και τρέξαμε αμέσως ως Δήμος Ξηρομέρου και τις κάναμε απ’ ευθείας αναθέσεις με έκπτωση 3%, που όπως ακούσαμε στα ηχητικά πρακτικά του σχετικού Δημοτικού Συμβουλίου, την έκπτωση 3% την δώσαμε εμείς και όχι ο εργολάβος (!!!!!), για να μην χαθούν τα χρήματα και επιστρέψουν πίσω, άρα η έκπτωση ήταν άλλη και σαφώς μεγαλύτερη όπως ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εύλογα ρωτάμε λοιπόν:
  • Που πήγαν τα χρήματα της διαφοράς της έκπτωσης; Μπορεί κάποιος να μας δώσει έναν λογαριασμό;
  • Γιατί ο Δήμος Ξηρομέρου παρουσιάζει αυτήν την τραγική εικόνα φέτος, ενώ έχει ενισχυθεί εκτάκτως με 900.000 € και στους οικισμούς να μην έχουν γίνει ούτε τα συνηθισμένα που γίνονταν κάθε χρόνο ως τώρα;
  • Γιατί δεν κάναμε και εμείς αυτό που κάνουν όλοι οι Δήμοι που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (έχουμε πλείστα και πρόσφατα παραδείγματα να αναφέρουμε), που άμεσα προσλαμβάνουν έκτακτο εργατικό προσωπικό, με τρίμηνες ή τετράμηνες συμβάσεις, ώστε να συμμαζέψουν γρήγορα την κατάσταση στον Δήμο, παρά τα δώσαμε όλα απ’ ευθείας αναθέσεις με έκπτωση 3%, με τα 700.000 € να πηγαίνουν στον ίδιο εργολάβο;
  • Την παράταση της έκτακτης ανάγκης γιατί την ζητήσαμε ως Δήμος Ξηρομέρου; Μην τυχόν και δεν διαχειριστούμε τα 500.000 € του Υπουργείου Υποδομών (δείτε εδώ) και δεν γίνει η επισκευή του οδικού δικτύου, που δήθεν καταστράφηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα; Το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο το είχαμε και το έχουμε μόνιμα σε άθλια κατάσταση όλα τα προηγούμενα χρόνια.
  • Εν τέλη υπάρχει κάποιος να εξηγήσει στους πολίτες την συγκεκριμένη οικονομική διαχείριση στο κονδύλι των 900.000 € έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στον Δήμο Ξηρομέρου;
Εμείς δεν ξέρουμε τι έκτακτη ανάγκη κήρυξε στις 29 Ιανουαρίου 2019 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Ταφύλλης και τι είχε στο μυαλό του και με ποια στοιχεία το έκανε, αλλά γνωρίζουμε ότι σήμερα ο Δήμος Ξηρομέρου είναι σε πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για την τραγική καθημερινότητα που βιώνουν, μιας και ο Δήμος επέλεξε αυτό το Καλοκαίρι, να μην πράξει τα συνηθισμένα και τα αυτονόητα.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο
mytikaspress.gr