Έκκληση του Δήμου Αγρινίου για παράταση της εργασιακής απασχόλησης των «58» στα Σχολεία (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δεσμεύσεις Αδάμη για την αποκατάσταση των πλημμυρικών φαινομένων στην Παντάνασσα και στο Δημοτικό Σχολείο Ζευγαρακίου

Με το βλέμμα στραμμένο στην παράταση της εργασιακής απασχόλησης των 58 ατόμων που εργάζονται με οκτάμηνη σύμβαση, είναι ο Δήμος Αγρινίου, ο οποίος όπως και πέρσι, συνεχίζει να πιέζει το Υπουργείο προς την κατεύθυνση διατήρησης των εργαζόμενων αυτών, που έχουν τοποθετηθεί σε Δημοτικά και Γυμνάσια του Δήμου Αγρινίου, μέχρι και την λήξη του σχολικού έτους, αλλά και την μονιμοποίησή τους. Οι συμβάσεις των 58 ολοκληρώνονται τέλη της επόμενης εβδομάδας.

«Είναι απαραίτητοι συνεργάτες για τα σχολεία μας. Η πολιτεία πρέπει να σκεφτεί ψύχραιμα και να διατηρήσει τους εργαζόμενους αυτούς μέχρι και τη λήξη του σχολικού έτους» τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπύρος Αδάμης στην ραδιοφωνική εκπομπή του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο συμπληρώνοντας πως: «Εμείς θα το παλέψουμε για να διατηρηθούν στην θέση τους μέχρι και τη λήξη του σχολικού έτους και παράλληλα θέλουμε τη μονιμοποίησή τους στα σχολεία μας. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένουμε εξελίξεις και ευελπιστώ να είναι προς την κατεύθυνση που πρέπει». Για το θέμα είχε παρέμβει προ ημερών με επιστολή του στο Υπουργείο Εργασίας, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

Στο μεταξύ, ο κ. Αδάμης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, κλήθηκε να σχολιάσει και τα πλημμυρικά  φαινόμενα, τόσο στην Παντάνασσα, όσο και στο Δημοτικό Σχολείο Ζευγαρακίου, σημειώνοντας πως θα υπάρξει άμεση παρέμβαση και λύση και στις δύο περιπτώσεις. Το θέμα είχε αναδείξει την περασμένη Τετάρτη η «Σ».

«Το φαινόμενο στην Παντάνασσα πηγάζει από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής. Το πρόβλημα υπάρχει πολλά χρόνια και δεν «επιβαρύνει» καμία δημοτική αρχή. Το ρέμα που κατεβαίνει από την βόρεια πλευρά του χωριού, η «Μυρτούλα», προκαλεί την πλημμύρα αυτή, σε μια μεγάλη έκταση που υπάρχουν σπίτια, αποθήκες και ποιμνιοστάσια. Οι παλιότερες γενιές των κατοίκων της Παντάνασσας είχαν φροντίσει να διευθετήσουν το πρόβλημα. Στη συνέχεια όμως, το ρέμα εγκιβωτίστηκε και έσπασαν το αυλάκι που υπήρχε που είχε το ρόλο του αποστραγγιστικού. Για λόγους ακατανόητους, κάτοικοι της περιοχής χάλασαν το τσιμεντένιο αυτό αυλάκι και τα νερά πνίγουν τα σπίτια. Εμείς ενημερωθήκαμε για το θέμα πριν λίγες ημέρες, θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις με τη συνυπευθυνότητα των κατοίκων. Θα υπογράψουν ώστε να μας επιτρέψουν να ανοίξουμε και πάλι το αποστραγγιστικό αυλάκι που υπήρχε σε ιδιόκτητες εκτάσεις, ώστε να αποκτήσουν διέξοδο τα νερά».

Επιπροσθέτως, ο κ. Αδάμης διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται ζήτημα στατικότητας του Δημοτικού Σχολείου Ζευγαρακίου. «Το πρόβλημα στο σχολείο του Ζευγαρακίου έχει να κάνει με την γεωμορφολογία του εδάφους. Αρχικά πιστέψαμε ότι εγκλωβίστηκαν νερά στο υπόγειο, αλλά σύμφωνα με παλιούς κατοίκους της περιοχής, το σημείο πάντα συγκέντρωνε νερά και με διάφορες τεχνικές δημιουργούσαν στεγανότητα. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και τώρα από το Δήμο ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να μην υπάρχει ανησυχία».

Ο κ. Αδάμης καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στην αποκατάσταση της περίφραξης του σχολείου, η οποία θα γίνει άμεσα.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

«Φρένο» στα πλημμυρικά φαινόμενα – Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο ΓΟΕΒ Αχελώου