Σε αυτήν την παραλία οι ρακέτες θα σου κοστίσουν πολύ ακριβά…

Δραστικά μέτρα για τους ενοχλητικούς θαμώνες των παραλιών παίρνει μία παραλιακή πόλη της Ισπανίας.

Στο Σαν Πέδρο ντε Πινατάρ οι Αρχές σχεδιάζουν πρόστιμα που θα ξεκινούν από 750 και θα φτάνουν τα 3.000 ευρώ για όσους δεν ακολουθούν το… savoir vivre στις παραλίες. Από τις 18 Ιουλίου απαγορεύεται ο γυμνισμός, τα παιχνίδια με μπάλες στις παραλίες, οι ομπρέλες και η… ούρηση.

Ήδη έχει δημιουργηθεί αναταραχή στην περιοχή ειδικά όσον αφορά το θέμα του γυμνισμού. Μάλιστα, ενώσεις γυμνιστών θα προσφύγουν στα δικαστήρια κατά του Δήμου υποστηρίζοντας πως είναι θεμελιώδες δικαίωμα τους να… γδύνονται αφού δεν τους το απαγορεύει το κράτος και η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η αντίδραση έρχεται επειδή η παραλία 10 χιλιομέτρων στο Σαν Πέδρο ντε Πινατάρ είναι αγαπημένος προορισμός των γυμνιστών επί πολλά χρόνια.

Η οδηγία του δημοτικού συμβουλίου χαρακτηρίζεται υπερβολική από πολλές οργανώσεις καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη πόλη στην Ισπανία που να έχει προβεί σε ανάλογες ενέργειες. Παρ’ όλα αυτά, οι δημοτικοί σύμβουλοι υποστηρίζουν πως πρέπει οπωσδήποτε να τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα για θέματα υγείας και ασφάλειας, όπως επίσης και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δήμαρχος Βισιτασιόν Μαρτίνεζ υποστηρίζει πως και άλλες περιοχές στην Ισπανία έχουν απαγορεύσει την ούρηση στη θάλασσα και οι νέοι κανόνες είναι «απολύτως φυσιολογικοί». Όποιος ουρήσει στη θάλασσα θα πληρώσει 800 ευρώ και όποιος βάλει την ομπρέλα και την πετσέτα του 750, σύμφωνα με τη νέα οδηγία.

Οι γυμνιστές διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας πως η δήμαρχος γυρνάει την πόλη στην εποχή του Φράνκο!

Στην Βουλή τα θέματα υπολειτουργίας των κλινικών του Νοσοκομείου Λευκάδας