ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΘα παραλάμβαναν σάπια ροδάκινα!

Θα παραλάμβαναν σάπια ροδάκινα!

Θα παραλάμβαναν σάπια ροδάκινα!

Οργή και αγανάκτηση για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

kalatzis
Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής

Αναστάτωση, εκνευρισμός και απογοήτευση επικράτησε χθες το πρωί στο δημοτικό χώρο στάθμευσης στα παλαιά σφαγεία, καθώς ήταν προγραμματισμένο να διανεμηθούν 33 τόνοι φρούτων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου οι οποία τελικά επεστράφησαν λόγω ακαταλληλότητας! Εκατοντάδες δικαιούχοι, είχαν από νωρίς το πρωί κατακλύσει το χώρο με σκοπό να παραλάβουν την ποσότητα που τους αναλογούσε, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια και την απογοήτευση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους, δεδομένου πως στο μεσημεριανό τους τραπέζι δεν θα έχουν φρούτα όπως αρχικά υπολόγιζαν. Συγκεκριμένα 2.500 οικογένειες σε όλο τον Δήμο Αγρινίου δεν προμηθεύτηκαν χθες φρούτα. Ωστόσο, άμεσα προγραμματίστηκε νέα διανομή για την ερχόμενη Παρασκευή την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστα Καλαντζής μίλησε στη «Σ» για το θέμα αναφέροντας: «έγινε ο ποιοτικός έλεγχος όπως προβλέπεται και βρέθηκαν σάπια φρούτα. Πάντα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος πριν διανεμηθούν στους δικαιούχους. Αυτή τη φορά στους 4 τόνους που ξεφορτώθηκαν και ελέχθησαν, οι 3 είχαν σάπια ροδάκινα. Όπως οφείλαμε δεν παραλάβαμε τα φρούτα και ο υπεύθυνος της Περιφέρειας δεν υπέγραψε. Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί να διανεμηθούν τα ροδάκινα στους δικαιούχους και μάλιστα αυτή τη φορά θα παραληφθούν από άλλο αγροτικό συνεταιρισμό».

Ταυτόχρονα η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και  Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό στην οποία επισημαίνει: «Η προγραμματισμένη για σήμερα (χθες) διανομή φρούτων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, δεν πραγματοποιήθηκε και επιστράφηκαν οι ποσότητες των φρούτων, λόγω ακαταλληλότητας του προϊόντος. Θα πραγματοποιηθεί άμεσα νέα διανομή και οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με νέα μηνύματα».

Κώστας Χονδρός

Πρόγραμμα Λιμνοθαλασσιώτικα 2017

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr