Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου: Εγκαίνια έκθεσης «Ω, γλυκύ μου έαρ» με διακοσμητικά μοτίβα Ιερών Επιταφίων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», που λειτουργεί στο πλαίσιο του Τμήματος Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, συνδιοργανώνουν έκθεση με διακοσμητικά μοτίβα Ιερών Επιταφίων, που καλύπτουν μεγάλη χρονική περίοδο και συγκεντρώθηκαν από Ιερούς Ναούς του Δήμου Αγρινίου και ιδιωτικές συλλογές.

Τα διακοσμητικά μοτίβα είναι έργα λαϊκής τέχνης, φτιαγμένα με πολλά διαφορετικά υλικά όπως αποξηραμένα άνθη, χάντρες, ύφασμα, χαρτί και άλλα, με τεχνική σπάνια εμφανιζόμενη στον ελληνικό χώρο.

Η έκθεση με τίτλο «Ω, γλυκύ μου έαρ» που θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο του Παπαστρατείου Μεγάρου, εγκαινιάστηκε σήμερα, και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019. Η παρουσίαση των έργων έγινε με ομιλίες του αιδεσιμολογιότατου πατρός Αλέξανδρου Καριώτογλου και της Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη τ. Διευθύντριας Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Εγκαινιάστηκε το γήπεδο του Αγίου Κωνσταντίνου – Γ. Παπαναστασίου: «Εμείς στις προκλήσεις απαντάμε με έργα» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)