Γ. Παπαναστασίου: Το Αγρίνιο δεν πρέπει να συνεχίσει να μένει εκτός αναπτυξιακού σχεδιασμού της Χώρας

Κηρύσσουμε την έναρξη αυτού του Συνεδρίου με την ελπίδα και την ευχή να είναι η αρχή ενός παραγωγικού διαλόγου. Το διήμερο αυτό αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συζητηθούν οι εξειδικευμένες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της πόλης και του νομού.

Κυρίες και κύριοι,

Ο σχεδιασμός ενός ολοκληρωμένου συστήματος αστικών αναπλάσεων, η έμφαση σε μακρόπνοα έργα συνδυασμένων μεταφορών και ενεργειακών επενδύσεων, η εστίαση στον αγροδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, η έμφαση στις δράσεις εξωστρέφειας και στήριξης παραγωγικών καινοτομιών,  η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που οφείλουν να εξειδικευτούν σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής και να αποτελέσουν στοχεύσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Βρισκόμαστε απέναντι στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις προκειμένου να αναδειχθούν οι συνέργειες εκείνες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου. Το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε έναν τέτοιο σχεδιασμό. Μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να εξελιχθούν σε έναν σύγχρονο προορισμό.

Είναι, όμως, επιτακτική ανάγκη να χαράξουμε τώρα το όραμα για την ανάπτυξη με σχεδιασμό δεκαετίας. Εκπροσωπώντας τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην  Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδος θα ήθελα να επισημάνω τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν προς αυτή την κατεύθυνση.Υποστηρίζω ένθερμα  την αναπτυξιακή επανεκκίνηση με μοχλό την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη μετεξέλιξη τηςσε βασικό πυλώνα της νέας παραγωγικής πορείας της Χώρας.

Κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζω στο Αγρίνιο έναν τόπο προικισμένο από την φύση και την ιστορία,με σπουδαία συγκριτικά και ανταγωνιστικά  πλεονεκτήματα. Η πόλη αναπτύχθηκε δυναμικά σε ένα δραστήριο οικονομικό και εμπορικό κέντρο.

Δυστυχώς λανθασμένες πολιτικές επιλογές μας οδήγησαν μακριά από τους άξονες ανάπτυξης. 

Αν οι εργασίες του Συνεδρίου επιτάσσουν να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις, τότε η δική μας πρόκληση είναι αυτή.

Το Αγρίνιο δεν πρέπει να συνεχίσει να μένει εκτός αναπτυξιακού σχεδιασμού της Χώρας.

Αυτό είναι το δικό μας στοίχημα.

Ας αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής.

Ας επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό.

Ας οικοδομήσουμε  όλοι μαζί την κοινωνία του αύριο.

Και αυτό,  θα το επιτύχουμε μόνο εάν χτίσουμε συμμαχίες με τους πολίτες.

Και ας μην ξεχνούν μερικοί ότι ο Δήμος Αγρινίου είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Χώρας με 100.000 κατοίκους

Γι αυτό έχει ιδιαίτερη αξία η διοργάνωση αυτού του Συνεδρίου.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και καλή επιτυχία στις εργασίες.

Εύχομαι να είναι ένα χρήσιμο διήμερο με ωφέλιμα συμπεράσματα.

ΣΥΡΙΖΑ Φυτειών: Φτάνει πια! Δεν ανεχόμαστε ασέβεια προς τους αγρότες μας!