ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠαντελής αδιαφορία!

Παντελής αδιαφορία!

Παντελής αδιαφορία!

Για μία ακόμη φορά δύο θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα την περασμένη Κυριακή, ήρθαν να μας θυμίσουν δύο σημαντικά προβλήματα οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Το ένα στην καρμανιόλα της εθνικής οδού στην είσοδο του Αγρινίου, όπου ένας 73χρονος έχασε τη ζωή του την περασμένη Κυριακή. Τα προβλήματα είναι γνωστά: κακός σχεδιασμός της αναδιαρρύθμισης του δρόμου, κακή σήμανση, κακός φωτισμός τη νύχτα…

Η κατάσταση, αφού δεν έγινε οιαδήποτε διορθωτική παρέμβαση, παραμένει το ίδιο απαράδεκτη τα τελευταία χρόνια και μοιραία θρηνούμε θύματα από καιρού εις καιρόν.

Το άλλο θανατηφόρο τροχαίο, την ίδια μέρα, με έναν 28χρονο να ανασύρεται νεκρός από αύλακα στα Αμπάρια Παναιτωλίου, όταν το όχημά του εξετράπη της πορείας του και κατέληξε εκεί.

Πλείστα όσα παρόμοια περιστατικά στην Αιτωλοακαρνανία με οχήματα να καταλήγουν στους αρδευτικούς αύλακες, ιδίως στην περιοχή των Οινιάδων, με τα θύματα να χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό.

Πόσο δύσκολο είναι να τοποθετηθούν προστατευτικές μπάρες ή στηθαία ασφαλείας δίπλα στους αύλακες;

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν τα παραπάνω δυστυχήματα δεν έχουν διευκρινιστεί. Όμως το μυαλό όλων πηγαίνει -θεωρητικά υπάρχει πάντα και ο παράγοντας της απροσεξίας ή του λάθους- στο γεγονός ότι μπορεί να έπαιξαν κάποιο ρόλο τα ζητήματα οδικής ασφάλειας που ανακύπτουν από τις κακοτεχνίες ή την έλλειψη συντήρησης.

Επιτέλους οι αρμόδιοι ας κινητοποιηθούν! Χθες!

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Τι Χάρβαρντ, τι Χάβαντ…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr