Πάντα κάπως έτσι ήταν

Η οποιαδήποτε προσπάθεια να συντηρηθεί η αγανάκτηση για την διαιτησία που είχε ο Παναιτωλικός κόντρα στον Ολυμπιακό είναι μάλλον  «φλύαρη».  Όχι πως πρέπει να δέχεται κανείς την εύνοια συγκεκριμένων ομάδων, αλλά δεν ανακαλύφθηκε και η… Αμερική την περασμένη Κυριακή. Στην Ελλάδα συμβαίνει κατά κόρον, κατά κανόνα, ανάλογα με το πια από τις ισχυρές Αθηναϊκές ομάδες έχει τις προσβάσεις στα κέντρα αποφάσεων. Δεκαετίες τώρα οι ομάδες αυτές ευνοούνται έναντι των υπολοίπων.
Και ανατρέχοντας στον Παναιτωλικό, όντας μακριά από το «Αθηνοκεντρικό» κράτος  σχεδόν πάντα αδικούνταν. Θα έλεγα δε ότι τα τελευταία χρόνια πρέπει να έχει τα λιγότερα παράπονα σε σχέση με το παρελθόν. Ειδικά τις σεζόν 2010-11, 2012-13, 2013-14, 2014-15,  η ομάδα του Αγρινίου είχε σε γενικές γραμμές καλές διαιτησίες και σαφώς πολύ καλύτερες από κείνες που έπρεπε να αντιμετωπίσει στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της. Οι παλιότεροι φίλαθλοι και περισσότερο οι παλαίμαχοι… θυμούνται πολύ περισσότερα. Αυτές τι μέρες θυμήθηκα κάτι που έχω από  το προσωπικό αρχείο του Θανάση Μέντα, όταν υπήρξε πρόεδρος του Παναιτωλικού.  Άλλωστε οι κακή αντιμετώπιση της ομάδας  φέρνει πολύ άσχημες μνήμες για το χθες  και οργή για το σήμερα, σε τέως παράγοντες και ποδοσφαιριστές.
Πριν περίπου 30 χρόνια, το 1986, ο Θανάσης Μέντας είχε κάνει την εξής αποκαλυπτική δήλωση, πριν από αγώνα με την Προοδευτική του Καρρά,  για διαιτητή και για την τακτική που (και) τότε ακολουθούνταν: «Μου προκαλεί έκπληξη και δυσπιστία το γεγονός ότι σε κάθε αξιολογημένο παιγνίδι της  Προοδευτικής ορίζεται συνεχώς ο επόπτης Σούλης, λες και είναι σε πρώτη ζήτηση, ο οποίος ως γνωστόν ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στον Κορυδαλλό και είναι και Δημοτικός του Σύμβουλος. Τον προκαλώ να δηλώσει κώλυμα όπως είχε την ευθιξία  και τον ανδρισμό να το κάνει, όταν είχε ξανά οριστεί στον αγώνα της Προοδευτικής με  τον Παναιτωλικό, για να νιώθουμε τουλάχιστον ότι όλα γίνονται με ίσα μέτρα και σταθμά».
Πολύπλευρος και επίκαιρος ΑΟ 
 
Είναι γνωστό τοις πάσι  πως ο ΑΟ Αγρινίου αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη έως τώρα στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, του μπάσκετ, με την πορεία που διαγράφει.  Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ομάδας  ένα μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται στον φίλαθλο κόσμο του Αγρινίου και δεν χάνουν την ευκαιρία να το ανταποδίδουν.
Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος κατατέθηκε  αίτημα και έγινε αποδεκτό για αλλαγή ώρας στον Κυριακάτικο αγώνα με τους Τιτάνες Παλαμά. Έτσι αντί για τις πέντε (17:00) το απόγευμα η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις τρεις (15:00) , ώστε οι φίλοι του μπάσκετ να έχουν τον χρόνο να παρακολουθήσουν και το ματς του Παναιτωλικού με τον Ηρακλή, το οποίο ξεκινά στις πέντε και τέταρτο (17:15).
Ακόμη η Αγρινιώτικη ομάδα οργάνωσε χοροεσπερίδα για αύριο (Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου) και μάλιστα σε χώρο που έχει άμεση σχέση με τον Παναιτωλικό, γεγονός που μπορεί να ερμηνευθεί ως ενέργεια αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα θα  γίνει στο Pan Café στο γήπεδο του Παναιτωλικού, χώρο όπου ήδη λειτουργεί ως τόπος διασκέδασης και μάλιστα από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού, Πάνο Στεργίου. Η βραδιά του ΑΟΑ περιλαμβάνει ζωντανή μουσική από επιλεγμένο σχήμα καλλιτεχνών και θα ξεκινήσει  περίπου στις 10:30 το βράδυ.
Επίσης ο σύλλογος στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο.  Ενόψει των φετινών Χριστουγέννων και με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών άπορων οικογενειών συμπολιτών μας, ο Αθλητικός Όμιλος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, οργανώνει δράση συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διάρκειας, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 στο κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Αγρινίου, στα πλαίσια του εντός έδρας αγώνα της ομάδας με τους Τιτάνες Παλαμά. Η ανακοίνωση καταλήγει: «Με χαρά καλούμε όλους όσους παραβρεθούν στον αγώνα, να στηρίξουν με τον τρόπο που ο καθένας μπορεί την προσπάθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου γιατί η ελάχιστη προσφορά μας είναι πολύτιμη για κάποιον άλλον…».
papaioannou