ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠανστρατιά για την ανεργία!

Πανστρατιά για την ανεργία!

Πανστρατιά για την ανεργία!

Βροντερό «παρών» θα δώσουν οι Αιτωλοακαρνάνες στην αυριανή κινητοποίηση στη Γέφυρα

Πανστρατιά για την ανεργία!

Το 30% αγγίζει η ανεργία στο Αγρίνιο

 

Κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε από τα μέλη και τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου (Ε.Κ.Α) την περασμένη Δευτέρα αποφασίστηκαν οι τρόποι οργάνωσης της αυριανής κινητοποίησης στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου για την ανεργία, ώστε να είναι δυναμική και μαζική. Μετά από ενημέρωση που έγινε από τα μέλη του Ε.Κ.Α σε χώρους δουλειάς, θα αναχωρήσουν από το Αγρίνιο λεωφορεία και ειδικότερα από τα γραφεία του Κέντρου και την περιοχή του τρένου.

katsigiannis
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλης Κατσιγιάννης

«Σήμερα το πρόβλημα της ανεργίας δεν είναι μόνο πρόβλημα του άνεργου, αλλά συνολικά πρόβλημα της λαϊκής οικογένειας με ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή φτώχεια, εξαθλίωση και ανέχεια. Για το σκοπό αυτό το Εργατικό Κέντρο για ακόμη μια φορά θέλει να αναδείξει το θέμα και να απαιτήσει άμεσα να ληφθούν μέτρα ικανοποίησης των αναγκών των ανέργων και των οικογενειών τους. Για το λόγο αυτό συμμετέχουμε στη μεγάλη αυτή κινητοποίηση που ο Δήμος Πατρέων, ο οποίος στο παρελθόν έχει διοργανώσει αντίστοιχες κινητοποιήσεις, όπως η πεζή πορεία στην Αθήνα, δείχνει τον προσανατολισμό που πρέπει να έχουν οι Δήμοι για να στηρίζουν τα προβλήματα του λαού. Από την άποψη αυτή, εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους, του συνταξιούχους και όχι μόνο, αύριο στις 11 το πρωί, να δώσουν αγωνιστικό μαχητικό παρόν» τόνισε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλης Κατσιγιάννης ο οποίος έθιξε εξειδικευμένα και το ζήτημα της ανεργίας στην περιοχή μας, η οποία είναι αυξημένη, αφού είναι από τις πρώτες περιοχές στην ανεργία ανά την επικράτεια.

«Τα πραγματικά ποσοστά είναι πολύ μεγαλύτερα, αφού με την ευέλικτη μορφή εργασία ή με την εκ περιτροπής απασχόληση, μια θέση αντιστοιχεί σε δύο ή και τρεις εργαζόμενους. Η ανεργία κατά κύριο λόγο μαστίζει τη νεολαία η οποία έχει μορφωτικό επίπεδο και παρόλα αυτά, δεν έχει τη δυνατότητα να μπει στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το Δ’ τρίμηνο του 2016 η ανεργία στο νομό μας φτάνει στο 25%. Στο Δήμο Αγρινίου αγγίζει το 30%, δηλαδή 1 στους 3 είναι άνεργος» σημείωσε ο κ. Κατσιγιάννης, ο οποίος συγκεκριμενοποίησε το πρόβλημα των υψηλών ποσοστών της ανεργίας στην περιοχή μας, μιλώντας για διάφορους επαγγελματικούς κλάδους. «Ο κλάδος των κατασκευών έχει υψηλό ποσοστό ανεργίας. Παρά τα έργα που γίνονταν στην Ιόνια Οδό και στο Άκτιο – Αμβρακία το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνά το 85% με 90%. Εξίσου σοβαρό είναι το πρόβλημα και στους κλάδους του εμπορίου και του επισιτισμού, όπου νέοι δουλεύουν με χαμηλά μεροκάματα και ανασφάλιστοι. Στον κλάδο των καθαριστριών σχολικών κτιρίων καθώς και οι σχολικοί τροχονόμοι. Σαν Εργατικό Κέντρο προβάλουμε τα ζητήματα αυτά, αλλά διεκδικούμε την υλοποίηση άμεσα ένα διοικητικού πλαισίου που έχουμε, για να στηριχτούν οι άνεργοι και οι οικογένειές τους. Διεκδικούμε, ο κάθε άνεργος να αμείβεται με το 80% του κατώτερου μισθού, δηλαδή 600 ευρώ, ο χρόνος ανεργίας να προσμετράτε ως συντάξιμος χρόνος, να υπάρχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να μην γίνεται κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και να σταματήσει η τρομοκράτηση με τη διακοπή του ρεύματος, του νερού και του σταθερού τηλεφώνου» συμπλήρωσε ο κ. Κατσιγιάννης.

peletidis
Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Το δικό του κάλεσμα στους Αιτωλοακαρνάνες, μέσω της εκπομπής του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» απηύθυνε ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, κάνοντας μεταξύ άλλων για κοινό αγώνα πέρα από κόμματα και χρώματα. Εξάλλου, στην αυριανή κινητοποίηση, θα λάβουν μέρος Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας καθώς και εκπρόσωποι φορέων και σωματείων της περιοχής.

Κων/νος Χονδρός – Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα “Συνείδηση” 

 

Κ. Μίχαλος από Αγρίνιο: «Στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα δεν χωρούν κόμματα και χρώματα» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr