ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΟι Πανεπιστημιακές σχολές του Αγρινίου και το ΤΕΙ Μεσολογγίου στο επίκεντρο των Πρυτανικών αρχών

Οι Πανεπιστημιακές σχολές του Αγρινίου και το ΤΕΙ Μεσολογγίου στο επίκεντρο των Πρυτανικών αρχών

Οι Πανεπιστημιακές σχολές του Αγρινίου και το ΤΕΙ Μεσολογγίου στο επίκεντρο των Πρυτανικών αρχών

Β. Κυριαζοπούλου: «Δεν εστιάζω σε μία σχολή – Εστιάζω στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου»

 

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στέλνει η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου ενόψει της νέας χρονιάς, ζητώντας εμμέσως στήριξη στα βήματα ανάπτυξης που πρέπει να κάνει το Πανεπιστήμιο.

«Πρώτα απ’ όλα, μιλώντας ως γιατρός, να ευχηθώ να είμαστε γεροί. Από κει και πέρα προσωπικά επιλέγω να κοιτάω μπροστά. Ιδιαιτέρως δε σε ότι αφορά τα θέματα του Πανεπιστημίου θα πρέπει να τα βλέπουμε πάντα αντικειμενικά, με ξεκάθαρο μυαλό, στοχοποίηση και θετικό τρόπο. Διαφορετικά θα μείνουμε πίσω και δεν θα κάνουμε τίποτα.

Ερωτηθείσα για τα μέτωπο που καλείται η πρυτανική αρχή να αντιμετωπίσει εντός του 2019 η κ. Κυριαζοπούλου απαντά: «Δεν έχουμε μέτωπα. Έχουμε σταθερούς στόχους με αυστηρά ακαδημαϊκή σκέψη».

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα στοιχήματα του νέου έτους είναι η ίδρυση της Νομικής Σχολής. Υπενθυμίζουμε τον θόρυβο που προκλήθηκε λίγο πριν από την εκπνοή του χρόνου. Αλλά και επ’ αυτού η πρύτανις, που με παλαιότερες δηλώσεις έχει ξεκαθαρίσει ότι πρόκειται για δρομολογημένο θέμα και στις πρώτους μήνες του χρόνου θα έχουμε τις σχετικές εξελίξεις, είπε:

«Δεν εστιάζω σε μία σχολή. Εστιάζω στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, επαναλαμβάνοντας, με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια. Όλες οι σχολές απαιτούν την προσοχή τους και όλες είναι στα πλάνα της πρυτανικής αρχής. Εργαζόμαστε σε όλα τα μέτωπα. Το ίδιο ισχύει και για τα Τμήματά μας στο Αγρίνιο και για τη στόχευσή μας στην ανάπτυξη μιας αυτόνομης Γεωτεχνικής Σχολής. Όλα τα βήματά μας είναι σχεδιασμένα και μελετημένα πάντα για το καλό των φοιτητών μας και για την ανάπτυξη του τόπου μας. Γι’ αυτό και υπογράμμισα στην αρχή ότι πρέπει να βλέπουμε τα πάντα αντικειμενικά και με ξεκάθαρο μυαλό. Πριν εκφράσει κάποιος άποψη πρέπει να μελετάει όλες τις παραμέτρους. Στα θέματα αυτά δεν χωράνε ιδιοτελή και άλλα αντίστοιχα κριτήρια και φυσικά επιπολαιότητες».

Σχετικά με το θέμα της ενοποίησης Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών με Τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας η κ. Κυριαζοπούλου δηλώνει: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για απορροφήσεις και συγχωνεύσεις Τμημάτων. Πρόκειται για αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Τριανταφύλλου: Στόχος μας ένα ανταγωνιστικό ίδρυμα

Σε αντίστοιχο πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Τριανταφύλλου.

«Πάνω απ’ όλα εύχομαι υγεία σε όλους και να είναι μία καλή χρονιά για τους φοιτητές μας και για όλους μας. Βασικός μας στόχος παραμένει η ακαδημαϊκή μας αναβάθμιση. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι» κι εξηγεί:

«Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της συνένωσης με Πάτρας με τα τμήματα του Μεσολογγίου ώστε να πετύχουμε τη δημιουργία ενός σύγχρονου ακαδημαϊκού και διοικητικού πλαισίου. Στα σημαντικά μας βήματα που σχεδιάζουμε είναι να προχωρήσουμε στην ακαδημαϊκή μας ολοκλήρωση με τη δημιουργία τρίτου κύκλου σπουδών (διδακτορικά)».

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών ο κ. Τριανταφύλλου μάς είπε: «Φυσικά στο πλάνο μας υπάρχει η ολοκλήρωση αυτής της συνεργασίας αλλά στη βάση της ισότιμης συμμετοχής των δύο ιδρυμάτων και με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια να καταλήξουμε στη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ιδρύματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».

Τέλος, ο πρύτανης του ΤΕΙ δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εξωστρέφεια του ιδρύματος. ήδη από τη χρονιά που πέρασε είχε μία δυναμική παρουσίας την τοπική κοινωνία. «Επιχειρούμε το περαιτέρω άνοιγμά μας στην κοινωνία με συνέργειες με τις τοπικές κοινωνίες και φυσικά με τις οικονομικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Η ανάπτυξη της περιοχή μας απαιτεί αυτή τη συνεννόηση και συνεργασία και αυτό είναι και προς το συμφέρον των φοιτητών μας και προς το συμφέρον του τόπου μας».

Pelop.gr

Αιτωλοακαρνανία: Η ενημέρωση της αστυνομίας για την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και διακοπή κυκλοφορίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

1 Comment

  1. Το πόσο αξιόπιστοι είστε θα κριθεί απ τη μετονομασία της σχολής Δ.Π.Φ.Π σε Μηχανικών Περιβάλλοντος. Ολα τ’αλλα είναι για το θεαγρίνιο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.