Πανελλήνια διάκριση στο σκάκι για τη Ναύπακτο για όγδοη συνεχή χρονιά!

Με μια σημαντική διάκριση για το σκάκι της Ναυπάκτου ολοκληρώθηκε το 15ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σχολικού Σκακιού 2017 που πραγματοποιήθηκε 8-9 και 10 Απριλίου.

Το κλειστό γήπεδο του Λουτρακίου στο οποίο διεξήχθησαν οι αγώνες γέμισε ασφυκτικά από τους 850 σκακιστές όλων των μαθητικών ηλικιών στον αγωνιστικό χώρο αλλά και τους γονείς που μπορούσαν να παρακολουθούν για πρώτη φορά τους αγώνες από τις εξέδρες.
Και σε αυτούς τους αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας ήρθε διάκριση για την πόλη της Ναυπάκτου με την 14χρονη σκακίστρια Έλενα Μπανιά του 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ να κατακτά την 2η θέση στα κορίτσια της Β Γυμνασίου και να αυξάνει σε 4 τα μετάλλιά της (2 ασημένια – 2 χάλκινα).

Οι διακρίσεις υψηλού επιπέδου τείνουν να μετατραπούν σε συνήθεια για το σκάκι της πόλης μας καθώς υπάρχουν διαδοχικά μετάλλια (Ρουγκάλα Ανδριανή, Μπανιά Ελένη, Κούρογλου Κωνσταντίνο, 2οΔημοτικό Σχολείο Πράπα Άνθια, Μπανιά Αγγελίνα) που έχουν κατακτηθεί τα τελευταία χρόνια. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε σε αυτούς τους αγώνες και ο Κωνσταντίνος Κούρογλου καταλαμβάνοντας την 10η θέση στη γενική κατάταξη της ιδιαίτερα δύσκολης κατηγορίας των Λυκείων.

Μια ανάσα από τη διάκριση στο ομαδικό βρέθηκε και το 2ο Λύκειο Ναυπάκτου (Κ. Κούρογλου, Β. Κρίτσας, Φ. Χαντζής Κ. Νικοπούλου) που κατέλαβε την 6 πανελλήνια θέση στα Λύκεια ενώ άκρως ικανοποιητική ήταν και η παρουσία του 2ο Γυμνασίου Ναυπάκτου (Ν. Πλούμης, Γ. Κωτσόπουλος, Γ. Κρίτσας, Ε. Μπανιά) το οποίο κατέλαβε την 8η θέση μεταξύ 19 Γυμνασίων από όλη την Ελλάδα.
Θα πρέπει να αναφερθεί πως στο τριήμερο 8-9 και 10 Απριλίου που διεξήχθη στο Λουτράκι το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα συμμετείχαν από την πόλη μας 9 νεαροί σκακιστές. Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο με την διεξαγωγή του ομαδικού σχολικού πρωταθλήματος –Δημοτικών- Γυμνασίων- Λυκείων με την Ναύπακτο να εκπροσωπείται από την ομάδα του  2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου και του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου.
Τις επόμενες δύο ημέρες (Κυριακή και Δευτέρα), διεξήχθησαν οι αγώνες του Ατομικού Πρωταθλήματος με τη συμμετοχή 6 Ναυπάκτιων σκακιστών.
Σημειωτέον ότι η αδελφή της Έλενας Μπανιά, Αγγελίνα, πρόπερσι βγήκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στη κατηγορία των Γυμνασίων.
Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης η παρουσία του Γ Γ Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού στην τελετή λήξης του Πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος στο Λουτράκι, ο οποίος τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του πως η πολιτεία προτίθεται να εισάγει το σκάκι στα σχολεία αναγνωρίζοντας το πόσο συμβάλει στη νοητική ανάπτυξη των παιδιών.
Στον απόηχο της- για όγδοη συνεχή χρονιά-πανελλήνιας διάκρισης των παιδιών αυτών που τυγχάνει να είναι και αθλητές του Αθλητικού Σκακιστικού Ομίλου Ναυπάκτου (Α.Σ.Ο.Ν.’ΕΠΑΧΤΟΣ’) – που εδώ και έντεκα (11) χρόνια καλλιεργεί και διαδίδει το κορυφαίο πνευματικό παιγνίδι του σκακιού-μήπως θα έπρεπε η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ της πόλης να τους εξασφαλίσει μια μόνιμη στέγη και να τα ενισχύσει ώστε να είναι οι πρεσβευτές της διαφημιστικής καμπάνιας, για την προβολή της Ναυπακτίας;

 aixmi-news.gr