Πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη

Σε πανελλαδική απεργία και, πορεία προς το υπουργείο Εργασίας καλεί τα μέλη της, την προσεχή Πέμπτη, 14 Μαρτίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τη μετάταξη στους δήμους από τα νοσοκομεία 526 τραυματιοφορέων (2.300 συνολικά) που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες, πράγμα το οποίο προβλέπεται, όπως αναφέρει, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

«Αντί να προσλάβουν προσωπικό στα Νοσοκομεία που είναι κάτω των ορίων ασφαλείας, τα αποψιλώνουν ακόμη περισσότερο», αναφέρει η Ομοσπονδία, και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν διστάζει σε τίποτα μπροστά στο κομματικό όφελος ενόψει εκλογών».

Η ΠΟΕΔΗΝ μεταξύ άλλων διεκδικεί ένταξη στα ΒΑΕ, απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, διπλασιασμό-επέκταση και σε άλλα επαγγέλματα, αύξηση στους μισθούς, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση, «ώστε σε μια τριετία οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας να συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης».

Η συγκέντρωση της Πέμπτης έχει οριστεί στις 9:30, στην πλατεία Μαβίλη.

Από εκεί οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

iefimerida.gr

Ξεκίνησαν οι εργασίες του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)