«Πάμε για μεγάλη νίκη»

Το Εκλογικό Κέντρο του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία» του υποψήφιου δημάρχουΠαύλου Μοσχολιού έγιναν την Παρασκευή αργά το απόγευμα στο Αγρίνιο. Π. Μοσχολιός «Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Η μέχρι τώρα πορεία μας εγγυάται το μέλλον. Πάμε για μεγάλη νίκη».

Σε πανηγυρικό κλίμα και με την παρουσία των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και πολλών φίλων πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου και νυν δημάρχου κ Παύλου Μοσχολιού.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία» κ Μοσχολιός έκανε δυναμική εμφάνιση στέλνοντας με τον λόγο του ηχηρό πολιτικό μήνυμα νίκης. Τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, το οποίο βρίσκεται στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο του Αγρινίου, έγιναν υπό την παρουσία του βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας κ Θάνου Μωραΐτη, του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ Απόστολου Κατσιφάρα και της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη  Αιτωλοακαρνανίας κας Χριστίνας Σταρακά και ο υποψήφιος βουλευτής κ. Νίκος Μπίστης.
Ο κ Μοσχολιός στην ομιλία του είπε «Οι μνημονιακές πολιτικές, έθεσαν σε δοκιμασία και την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού αναγκάστηκε να λειτουργήσει σε κατάσταση οικονομικού και θεσμικού στραγγαλισμού. Σ’ αυτές τις δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες, εργαστήκαμε σκληρά και «χτίσαμε» το νέο μεγάλο Δήμο Αγρινίου. Όταν πριν από τριάμισι χρόνια, διεκδικήσαμε την ψήφο των Αγρινιωτών, υποσχεθήκαμε ότι θα αγωνιστούμε σκληρά για έναν ανοιχτό και βιώσιμο Δήμο, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των δημοτών. Σήμερα, νιώθουμε περήφανοι, γιατί εργαστήκαμε με μέθοδο και αποτελεσματικότητα, με μοναδική σκέψη και αποκλειστικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών του, και καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας. Καταφέραμε να υλοποιήσουμε το σύνολο σχεδόν του προγράμματός μας. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε «στα δύσκολα».
Δημιουργήσαμε ένα Δήμο νοικοκυρεμένο, οικονομικά υγιή και βιώσιμο που ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους, στους προμηθευτές, στα δύσκολα χρόνια που πέρασαν. Ο Δήμος ήταν ο μεγαλύτερος αιμοδότης της τοπικής οικονομίας, αφού την τριετία 2011 – 2013 διοχετεύσαμε στην αγορά περισσότερα από 93 εκατομμύρια ευρώ. Ενισχύσαμε τις υπάρχουσες δομές κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και δημιουργήσαμε νέες, μέσω των οποίων παρέχουμε στήριξη σε περισσότερες από 4.000 οικογένειες. Το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό ιατρείο, το κοινωνικό οδοντιατρείο, το κοινωνικό φαρμακείο, ο ξενώνας φιλοξενίας γυναικών, θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, είναι νέες δομές που συμπληρώνουν τις λειτουργούσες. Διατηρήσαμε χαμηλά τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, ενώ από φέτος έχουμε και μείωση 12% στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΑ, εφαρμόζοντας παράλληλα ειδική τιμολογιακή πολιτική για ΑΜΕΑ και πολύτεκνους. Διατηρήσαμε τη δημοτική συγκοινωνία. Είμαστε πρωταθλητές στην ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ. Έργα προϋπολογισμού 162,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Από την 1η Σεπτέμβρη αρχίζει μια νέα περίοδος, με τη νέα λαϊκή εντολή της 18ης για το μεγάλο Δήμο Αγρινίου. Σε τρία μόλις χρόνια ο νέος Δήμος, έλυσε χρονίζοντα προβλήματα δεκαετιών, όπως η ύδρευση και η αποχέτευση παρατριχώνιων οικισμών και ο δρόμος της Μακρυνείας. Η Αυτοδιοίκηση για μας είναι έρωτας, είναι ιδέες και πράξη, λόγος και αποτέλεσμα, αγώνες και αγωνίες μαζί με τους πολίτες για ένα καλύτερο αύριο. Οφείλουμε να ολοκληρώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα τεράστιο πρόγραμμα έργων, που εντάξαμε στο ΕΣΠΑ. Ένα πρόγραμμα δημοπρατημένων έργων προϋπολογισμού 162,5 εκατ. ευρώ.
Ο νέος σχεδιασμός μας και οι νέες προτάσεις μας εδράζονται σε ισχυρά θεμέλια: Στα έργα προϋπολογισμού 162 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιήσαμε και υλοποιούμε μέσω του ΕΣΠΑ. Οι προτάσεις μας για το νέο ΕΣΠΑ, στον τομέα των υποδομών του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, των οδικών αξόνων, της αξιοποίησης της Τριχωνίδας, των τεχνητών λιμνών του Αχελώου, των αστικών παρεμβάσεων και αναπλάσεων, είναι συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και κοστολογημένες. Διεκδικούμε από το επόμενο ΕΣΠΑ περισσότερα από 170 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, η δημοσίευση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, ενώ δρομολογήθηκε ήδη για ένταξη στο Νέο ΕΣΠΑ η δημιουργία θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων, η οποία θα στεγαστεί στο πρώην Δημαρχείο Στράτου. Διεκδικούμε την υπογραφή σύμβαση με τη ΔΕΗ, όπου θα προβλέπονται ειδικά τιμολόγια για τις επιχειρήσεις του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, καθώς και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας».

Κων/νος Χονδρός