Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Ανήσυχοι οι δήμαρχοι, το νέο χρονοδιάγραμμα

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Ανήσυχοι οι δήμαρχοι, το νέο χρονοδιάγραμμα. Τρέχει το πρόγραμμα γιά την φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς. Από τη μία οι δήμαρχοι ανησυχούν με τα νέα δεδομένα, από την άλλη η κυβέρνηση δηλώνει καθυσηχαστική επισημαίνοντας ότι και χρήματα πρόκειται να τους διαθέσει, άνω των 100 εκατ. ευρώ, και ταυτόχρονα είναι διατεθειμένη να δώσει παράταση προκειμένου να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός και μείνουν χωρίς φιλοξενία παιδιά.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος το αρμόδιο μέλος του ΔΣ, δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανηιλίδης με λουκέτο απειλούνται περισσότεροι από 500 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της χώρας από τους περίπου 3.500 εξαιτίας των νέων κτιριακών προδιαγραφών και κανόνων λειτουργίας που θέσπισε το υπουργείο Εσωτερικών οι οποίοι προσαρμόζονται με αυτούς που ισχύουν για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Ωστόσο στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε με 203 δημάρχους από όλη τη χώρα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου γνωστοποίησε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοσιευθεί η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, με προοπτική έως τα τέλη Μαίου, οι δήμοι να καταθέσουν τον σχετικό φάκελο. Όσοι εγκριθούν, θα λάβουν άμεσα το ποσό των 50.000 ευρώ, που θα αφορά τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών που θα στεγάσουν τους νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σε επόμενο στάδιο, μέχρι το τέλος του 2018, θα δοθούν άλλα 25.000 ευρώ.

Επιπλέον η κ. Φωτίου, στην ίδια συνάντηση, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα δημιουργίας 400 νέων βρεφονηπιακών σταθμών, με στόχο να καλύψουν 10.000 παιδιά, επιπλέον των 109.000 που ήδη καλύπτονται.

Πήρε το τρίποντο ο Ατρόμητος Αντιρρίου