ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΗ Παγκόσμια ημέρα βιβλίου στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Η Παγκόσμια ημέρα βιβλίου στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Η Παγκόσμια ημέρα βιβλίου στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου. Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας βιβλίου, σήμερα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ύστερα από πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνει μια Δράση με θέμα το βιβλίο. Στα σημεία που υλοποιείται η γιορτή του βιβλίου βρίσκονται και τοπικοί συγγραφείς.

pagkosmia-mera-vivliou2

Οι σταθμοί της Δράσης έχουν ως εξής:

pagkosmia-mera-vivliou4

  1. Αφετηρία η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη 

Θέμα: ΔΙΗΓΗΜΑ

Ομιλία της συγγραφέως Φρίντας Κολοβού – Μήτσιου με θέμα:

«Η ομορφιά της μικρής φόρμας».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Νίκος Καραγέωργος, θα απαγγείλει ένα διήγημα της συγγραφέως μετά την ομιλία.

 

  1. Βιβλιοπωλείο PLANUS 

Θέμα: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 

Συζήτηση της συγγραφέως Χρυσούλας Γεωργούση και του εικαστικού Δημήτρη Δήμα με θέμα την γέννηση ενός έργου (συγγραφή και εικαστικό ερέθισμα).

 

  1. Βιβλιοπωλείο ΓΝΩΣΗ 

Θέμα:  ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Αφήγηση παιδικού μυθιστορήματος από την φοιτήτρια Κατερίνα Πιτταροκοίλη. Θα ακολουθήσει διάλογος με θέμα την δημιουργία και τα οφέλη ενός παιδικού μυθιστορήματος.

 

  1. Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ

Θέμα:  ΠΑΡΑΜΥΘΙ 

Παρουσίαση του βιβλίου «Το Κουμπί της Αγάπης και ο Πρίγκιπας που δεν είναι πια Μικρός» (εκδόσεις Πατάκη) από τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο.

Για τους ενδιαφερόμενους ακολουθεί βιωματικό σεμινάριο. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνα 2641021454 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση  bibliotropio@gmail.com.

pagkosmia-mera-vivliou3 

  1. Δημιουργικό Παιχνιδοβιβλιοπωλείο ‘ΤΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ’

Θέμα:  ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Μουσική αφήγηση του βιβλίου «Ερωτόκριτος» των συγγραφέων Κατερίνας Μουρίκη και Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη (εκδόσεις Διάπλαση).

Η αφήγηση θα πραγματοποιηθεί από τις νηπιαγωγούς Τσιτσικάου Αλεξάνδρα και Τσιτσικάου Μαρίναμε συνοδεία μουσικής από την καθηγήτρια μουσικής Μαμασούλα Ειρήνη.

 

  1. Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου

Θέμα: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Αφήγηση και δραματοποίηση αποσπασμάτων του μυθιστορήματος «ΛΩΞΑΝΤΡΑ» της Μαρίας Ιορδανίδου από την Θεατρική Ομάδα της Κ.Ε.Δ.Α. σε σκηνοθεσία Κάτιας Ζαρκάδα.

 

Και 7. Καθ’ όλη την διάρκεια της Δράσης, μπροστά από το Δημαρχείο, θα υπάρχει ομάδα Βιβλιοπώλων (Χατζή Ελένη, «Επίκουρος», Σπύρος Μοσχονάς, «Ξενόγλωσσο», «Πάπυρος» και «Γραφίδα») οι οποίοι θα έχουν τοποθετήσει διάφορα είδη βιβλίων με σκοπό την ανταλλαγή, την ενημέρωση και την  πώληση βιβλίων σε πολύ χαμηλή τιμή.

pagkosmia-mera-vivliou1

Προσλήψεις 2 ατόμων στον Δήμο Αγρινίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr