Παραμένουν οι ουρές στις τράπεζες του Αγρινίου για το Κοινωνικό Μέρισμα

Ουρές από το βράδυ της Πέμπτης στις τράπεζες του Αγρινίου, για την κατανομή του Κοινωνικού Μερίσματος στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πιστώθηκαν περισσότερα από 730.000.000 ευρώ στους 1.321.413 λογαριασμούς των δικαιούχων, ενώ υπολογίζεται ότι ωφελήθηκαν περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες. Ο μέσος όρος των χρημάτων που έλαβαν οι δικαιούχοι του μερίσματος είναι 553 ευρώ. Τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος είναι αφορολόγητα και δεν πρόκειται να αφαιρεθούν από τον λογαριασμό λόγο χρεών σε εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία, όπως έχει ανακοινωθεί

Την ίδια ώρα, για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα λόγω λαθών, μελετάται να δοθεί ειδική παράταση για την διόρθωση των στοιχείων που εμφανίζονται αυτομάτως στην ειδική φόρμα. Όλα δείχνουν ότι για κάποιες ημέρες, πιθανότατα από την ερχόμενη Δευτέρα, η ειδική εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα θα «ανοίξει» και πάλι για να γίνουν οι διορθώσεις που απαιτούνται.

Ουσιαστικά οι ενδιαφερόμενοι, περίπου 50.000 άτομα τα οποία θεωρούνται εν δυνάμει δικαιούχοι από το σύστημα, θα μπορούν να κάνουν τις αλλαγές που απαιτούνται, αν και δεν εγκρίθηκαν οι αιτήσεις τους καθαρά για διαδικαστικούς λόγους. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η παράταση αφορά σε όσους αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον ΑΜΚΑ, δεν έχουν εξασφαλίσει την συναίνεση των φιλοξενούμενων, λείπει δηλαδή η σχετική ξεχωριστή αίτηση, ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον απαιτούμενο μήνα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, ενώ δεν έχει βρεθεί τρόπος για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις αιτήσεις των Ατόμων με Αναπηρίες.

Κώστας Χονδρός

oures2

oures1

Συλλήψεις για ηχορύπανση τα ξημερώματα στο Αγρίνιο