ΟΣΔΕ 2019: Tελική προθεσμία η 18η Ιουνίου – Σταθερά μεγάλη η προσέλευση στην Ένωση Αγρινίου

Την Τρίτη 18/6/2019, λήγει οριστικά η προθεσμία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2019. Με δεδομένο ότι ήδη έχει δοθεί παράταση ενός μήνα από την ΕΕ, o OΠΕΚΕΠΕ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η προθεσμία αυτή είναι τελική, υποχρεωτική από τον κοινοτικό κανονισμό, ισχύει για όλες τις χώρες της ΕΕ και το σύστημα θα κλείσει οριστικά για τις εμπρόθεσμες αιτήσεις στις 12μ.μ. αυτής της μέρας.

Από κει και πέρα και μέχρι τις 15/7/2019, θα παραλαμβάνονται αιτήσεις με ποινή καθυστέρησης ανά εργάσιμη μέρα, 1% επί του ποσού ενίσχυσης που θα είχε δικαίωμα να λάβει ο παραγωγός και 3% για όσους λάβουν δικαιώματα ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα για πρώτη φορά το 2019. Μετά τις 15/7/2019 οι αιτήσεις θα θεωρούνται απαράδεκτες και δε θα πληρώνονται.

Ο Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ υπενθυμίζει ότι η υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για τη λήψη της επιδότησης όσο και για τη συμμετοχή στα αγροτικά προγράμματα. Παράλληλα με το ΟΣΔΕ, γίνεται και η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και η Δήλωση Καλλιέργειας-Εκτροφής στον ΕΛΓΑ.

Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η δήλωση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα προβλεπόμενα για την ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης ΕΔΩ.

Η Ένωση Αγρινίου είναι πρωτοπόρος και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών προς τους αγρότες, προσφέρει ταυτόχρονα ένα ολοκληρωμένο πλέγμα συμβουλευτικών και εμπράγματων υπηρεσιών, που διασφαλίζουν την επιδότηση και δημιουργούν τις συνθήκες αξιοποίησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε παραγωγού.

Στο πιστοποιημένο Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων του Συνεταιρισμού, στα κεντρικά μας γραφεία στην οδό Παπαϊωάννου 23 στο Αγρίνιο, αλλά και στα υποκαταστήματα και στα συνεργεία που έχουν κατανεμηθεί ώστε να καλύψουν τις ανάγκες σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία, η προσέλευση παραμένει μεγάλη.

Η διαδικασία εξελίσσετε ομαλά και το έμπειρο, άρτια καταρτισμένο προσωπικό καταχωρεί και υποβάλει τις δηλώσεις, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σχετική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ. 

e-ea.gr

Πανελλαδικές Εξετάσεις και χρηματικά βραβεία από την Ένωση Αγρινίου