Ως συνήθως αγωνία στο ορεινό Θέρμο για τον καιρό και το οδικό δίκτυο

Βροχερή αυτή η εβδομάδα σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκειά της. Ευτυχώς βέβαια χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα ή καταστροφές.

Οι κάτοικοι στα ορεινά χωριά του Θέρμου κάθε φορά που ο καιρός αγριεύει ζουν βέβαια με την αγωνία του οδικού δικτύου, ευελπιστώντας να μην ξαναζήσουν τον εφιάλτη του 2015. Τότε τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν δημιουργήσει πλειάδα προβλημάτων, αφού οι μεγάλες κατολισθήσεις είχαν παρασύρει δρόμους και γέφυρες. Έντονα προβλήματα είχε βιώσει το Αργυρό Πηγάδι μένοντας αποκλεισμένο για πολλές ημέρες, ενώ σημαντικά πρόβλημα είχαν δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο που εξυπηρετεί χωριά όπως η Κοκκινόβρυση, ο Διπλάτανος, το Χαλίκι, η Αμβρακιά.

Έστω και με αργούς ρυθμούς οι αποκαταστάσεις έγιναν, όπως για παράδειγμα στη θέση Γαρδικιώτη επί του δρόμου Δρυμώνας – Αργυρό Πηγάδι. Βέβαια ακόμη τα έργα αυτά δεν έχουν δοκιμαστεί σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το μεγάλο ζήτημα όμως είναι ότι η περιοχή του ορεινού Θέρμου χρειάζεται μια μεγάλη παρέμβαση, ώστε να πάψει να είναι η μοναδική μάλλον περιοχή της χώρας που διαθέτει χωμάτινο οδικό δίκτυο.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Viral-βίντεο: Αστυνομικός τραγουδάει «Stand by me» στο Μοναστηράκι