ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΘερμοΟργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Θέρμου: Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά του Δημάρχου Θέρμου απέναντι στον Γιώργο Βαρεμένο

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Θέρμου: Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά του Δημάρχου Θέρμου απέναντι στον Γιώργο Βαρεμένο

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Θέρμου: Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά του Δημάρχου Θέρμου απέναντι στον Γιώργο Βαρεμένο

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Θέρμου καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Δημάρχου Θέρμου κ. Σπύρου Κωνσταντάρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 31/8/2018, απέναντι στο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Βαρεμένο που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να ενημερώσει το σώμα για διάφορα θέματα του Δήμου.

Ο κ. Κωνσταντάρας διέκοπτε συνεχώς τον κ. Βαρεμένο, όταν αναφέρθηκε στο θέμα των σφαγείων και την τεράστια προσπάθεια που έκανε για να περάσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για την έκδοση άδειας λειτουργίας τους και τόνισε ότι είναι όραμά του για την περιοχή η επαναλειτουργία των σφαγείων προς όφελος των κτηνοτρόφων και των επαγγελματιών της περιοχής. Μάλιστα, όταν αναφέρθηκε ο κ. Βαρεμένος στη συνομιλία του με τον κ. Παυλόπουλο και την παρέμβαση στον κ. Αλέξη Χαρίτση για χρηματοδότηση έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, επιτέθηκε στον κ. Βαρεμένο με προσβλητικές φράσεις λέγοντας ότι κάνει χρήση, δήθεν, ιδιωτικών συνομιλιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λες και αποκάλυπτε τα μυστικά του κράτους, θέλοντας να τα κρατήσει όλα κρυφά και τυχόν χρηματοδοτήσεις έργων να τις παρουσιάσει ως δικές του πρωτοβουλίες και επιτυχίες, πράγμα το οποίο κάνει σχεδόν πάντοτε, όταν χρηματοδοτούνται έργα από τα διάφορα Υπουργεία, όπως η τελευταία χρηματοδότηση από τον τέως Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη με το ποσό των 150.000 ευρώ.

Κατηγόρησε τον κ. Βαρεμένο ότι «πολιτικό προσηλυτισμό», «για μετατροπή του συμβουλίου σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ» και άλλα φαιδρά, ανάξια λόγου, δείχνοντας μια απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στον Αντιπρόεδρο της Βουλής που συχνά επισκέπτεται το Θέρμο και ενδιαφέρεται για τη λύση των προβλημάτων του τόπου. Ακόμη, έφτασε στο σημείο να τον κατηγορήσει για «μαυρογιαλουρισμό», αυτός που πολιτικά ανήκει και ήταν υποψήφιος βουλευτής στην κατ’ εξοχήν παράταξη που τον εκφράζει και οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν ταιριάζουν με το θεσμό του Δημάρχου που θα πρέπει να δέχεται τους εκπροσώπους του λαού στο Κοινοβούλιο και να συνεργάζεται μαζί τους.

Ο κ. Βαρεμένος κράτησε την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητά του στην επιθετικότητα και τις προσβλητικές φράσεις του Δημάρχου Θέρμου και τόνισε ότι «πρώτη αντιμετωπίζει τέτοιο ύφος και ήθος από αιρετό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμπεριφέρεται με έναν τέτοιο απρεπή τρόπο απέναντί του».

Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά του Δημάρχου και τον ρωτάμε ευθέως να πληροφορήσει το λαό του Θέρμου, γιατί δεν προχωρά η αδειοδότηση και η λειτουργία των δημοτικών σφαγείων-ένα θέμα που καίει κυριολεκτικά τους κτηνοτρόφους- και τι ενέργειες έκανε από τις 22 Απριλίου 2016 που ψηφίστηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση και έγινε άρση των εμποδίων για τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων, αφού ο ίδιος ο Δήμαρχος δήλωσε τότε ότι «άνοιξε ο δρόμος για τη λειτουργία τους» και ήδη έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε.

Οι περιφερειάρχες προσφεύγουν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – Για την αρμοδιότητα των ρεμάτων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr