Οργανώνονται οι συνταξιούχοι

Συγκέντρωση προγραμματίζουν οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων στις 19/6 στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, λόγω των επικείμενων περικοπών στις επικουρικές κυρίως συντάξεις αλλά και τις κύριες

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες τα μέλη του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Αιτ/νίας στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Η συγκέντρωση αυτή αποφασίστηκε στην συνεδρίαση των οργάνων του πανελλαδικού σωματείου και είχε γίνει πριν τις εκλογές και στην οποία είχε αποφασιστεί πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων όλων των ταμείων στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 19/6, καθώς επίσης και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, αφού έχει ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Η χθεσινή συγκέντρωση στόχευε, σύμφωνα με τον Οργανωτικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Παναγιώτη Πάλμο, στο ζήτημα της ασφάλισης, των κύριων και επικουρικών συντάξεων και στα θέματα υγείας, εκτός από την ανάλυση των αντεργατικών πολιτικών.
Σύμφωνα με τον κ. Πάλμο, ήδη έχει αποφασιστεί πως από 1/7/2014  θα γίνει περικοπή στις επικουρικές συντάξεις κατά 5%, ενώ μέχρι στιγμής οι περικοπές συνολικά κυμαίνονται μεταξύ 40% και 75%. Ακόμη, από 01/01/2015 έχει ανακοινωθεί  ότι θα γίνει μείωση τόσο στις επικουρικές συντάξεις όσο και στις κύριες. Όπως τόνισε ο κ. Πάλμος, προ ημερών περικόπηκαν 50 πάγιοι φόροι από 22 επικουρικά ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα να σημειώνεται μείωση στα επικουρικά ταμεία ύψους 300 εκατομμυρίων.
Τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να αναπληρωθούν από επικουρικούς φόρους ή με άλλους τρόπους, καθώς πλέον υπάρχει η ρήτρα χρέους που δεν επιτρέπει στον κρατικό προϋπολογισμό την χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων, συνεπώς, όπως τόνισε ο κ. Πάλμος, τα επικουρικά ταμεία θα αντικατασταθούν με τα επαγγελματικά ταμεία, τα οποία τώρα ιδρύονται και θα οδηγήσουν όλους τους πολίτες στην ιδιωτική ασφάλιση. Η παρουσία του κ. Πάλμου στο Αγρίνιο έχει να κάνει και με τον συντονισμό των δράσεων που θα κάνει το τοπικό Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού Αιτ/νίας, αλλά και με την πανελλαδική δράση.
Kων/νος Χονδρός