Όταν μια ολόκληρη κοινωνία χαρίζει χαμόγελα…. οι Πρόσκοποι γίνονται… Αϊ Βασίληδες και μοιράζουν δώρα σε 180 παιδιά (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Και εφέτος οι πολίτες του Αγρινίου ΧΑΡΙΣΑΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, μέσω της Δράσης Προσφοράς των Προσκόπων του 1ου Συστήματος Αγρινίου. Φορείς, Σύλλογοι, Πολίτες, η κοινωνία της πόλης του Αγρινίου, ΧΑΡΙΣΑΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ … σε παιδιά που το αξίζουν. 

Για τρίτη συνεχόμενη  χρονιά διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε η Δράση Προσφοράς για τα παιδιά που είχαν ανάγκη από τους Προσκόπους του Αγρινίου. Φέτος  , ιδιαίτερα , λόγο της καταστροφής που υπήρξε στο Ζευγαράκι , μερίμνησαν και για τα παιδιά αυτά , του νηπιαγωγείου της Α’ , Β’ και Γ’ τάξης του δημοτικού .

Το πρωί του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Δημοκρατίας σε μια σεμνή τελετή χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες αλλά με έντονη συναισθηματική φόρτιση διαβάστηκαν γράμματα παιδιών που με την απλότητα και την ειλικρίνεια της παιδικής αγνότητας προκάλεσαν δυνατά συναισθήματα σε σημείο να προκαλούν δάκρυα στα μάτια των συμμετεχόντων.

Η ζήτηση, για την πραγματοποίηση των παιδικών ευχών , ξεπέρασε κάθε προσδοκία, από το «δέντρο των ευχών»!

Την πρώτη χρονιά πραγματοποιήθηκαν 117 ευχές παιδιών τη δεύτερη 140 παιδιά δέχθηκαν  την επίσκεψη του Αϊ Βασίλη ενώ φέτος 180 παιδιά θα πάρουν το δώρο τους !

Καμιά όμως ευχή δεν θα πραγματοποιούνταν αν δεν ανταποκρίνονταν, αν δεν ευαισθητοποιούνταν και αν δεν κινητοποιούνταν Φορείς, Σύλλογοι, Καταστηματάρχες, αλλά και απλοί Πολίτες του Αγρινίου στο κάλεσμα της Δράσης Προσφοράς. Αν και ο καιρός φέτος ήταν «κόντρα»  ,η  ομάδα που «έτρεξε» την Δράση Προσφοράς, που δεν είναι άλλη από την  Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του 1ου Συστήματος Προσκόπων δεν «χαλάρωσε» ούτε μια στιγμή μέχρι η δράση να στεφτεί με την απόλυτη επιτυχία.  Σε μια περίοδο πολύπλευρης κρίσης (οικονομικής, αξιών, ιδεών, κλπ) όλοι όσοι χάρισαν χαμόγελα στα παιδιά, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα και αξίζουν τις ευχαριστίες όλων μας και την αναγνώρισή μας.

Ιδιαίτερα αξίζουν τις ευχαριστίες μας:

Η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης των Προσκόπων Αγρινίου για το έργο τους ,

–       Ο  Δήμος Αγρινίου με την ΚΕΠΠΑ , που μας εντάσσει στο εορταστικό του πρόγραμμα

–       Την Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ , την  Εταιρεία διαφήμισης RESET, τις  ιστοσελίδες: Agriniopress ,AgrinioReportAgrinioNewsAgrinioLikeAgrinioPressAgrinioΤimescityvoiceagriniocultureAgrinionet,agriniovoicemyagrinioouranos kosmosfm

Και την γλυκιά παρουσιάστρια μας Έφη Ιωαννίδου που έδωσε χρώμα , στην εκδήλωση μας .

Κλείνοντας οι Πρόσκοποι και Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του 1ου Συστήματος Προσκόπων εύχονται σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα,  καλές γιορτές, πάντα με ένα μεγάλο χαμόγελο και του χρόνου το δέντρο των ευχών μας να είναι άδειο, να μην υπάρξουν «ξεχασμένα» παιδία σε ολόκληρο τον κόσμο και το κάθε παιδί να έχει το δώρο που του αξίζει.

XAMOGELO1

XAMOGELO2

XAMOGELO4

XAMOGELO3

Ευχές και Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Δημαρχείο Μεσολογγίου