ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια“ΚΙΝΗΜΑ” Όλοι μαζί ενωμένοι

“ΚΙΝΗΜΑ” Όλοι μαζί ενωμένοι

“ΚΙΝΗΜΑ”   Όλοι μαζί ενωμένοι

«ΚΙΝΗΜΑ» | ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Όλοι μαζί ενωμένοι

 

Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του Γιώργου Παπανδρέου χθες το απόγευμα στις 07.30 στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο, την πόλη από την οποία ξεκίνησε τις περιοδείες του ο Γιώργος Παπανδρέου και γνώρισε για πρώτη φορά στις προ προηγούμενες εκλογές το νικηφόρο μήνυμα του λαού. Ομιλητές ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Παύλος Μοσχολιός, Κατερινόπουλος Αθανάσιος, Τουρονίδης Αθανάσιος, Μπέκος Γιάννης, Ζαπάτη Φωτεινή, Κουτσαγγέλης Γιώργος , Καραγκούνη Βάσω, Κόκκαλης Γιώργος και Ταμπάκης Αντώνης. 

Με νέα πρόσωπα, που αποτέλεσαν και αποτελούν ενεργά μέλη της κοινωνίας, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί την είσοδο του και πάλι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Με κεντρικό σύνθημα «Για μια Ελλάδα αξιών, δικαιοσύνης, δημιουργίας» έγιναν οι τοποθετήσεις των υποψηφίων στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου για πρώτη φορά μαζικά, ώστε να φανεί η ενότητα του «Κίνημα» και των φίλων του. Στην Αιτωλοακαρνανία, το έρισμα του νεοσύστατου αυτού κόμματος είναι ισχυρό, κάτι που φάνηκε, τόσο χθες το βράδυ, όσο και κατά την επίσκεψη του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου στις 3 Ιανουαρίου δημιούργησε την πολιτική αυτή κίνηση, η οποία θα αποτελέσει την πολιτική έκπληξη των εκλογών και όπως υποστηρίζουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος, όχι μόνο θα κατορθώσει να μπει στη βουλή, αλλά να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Η δυσαρέσκεια για το ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε δεκανίκι της Ν.Δ, αλλά και η εφαρμογή πολιτικών που δεν συνάδουν με την ιδεολογία των δημοκρατών σοσιαλιστών, όπως τονίστηκε από πολλούς ομιλητές χθες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, οδήγησε ως φυσική εξέλιξη στην «λύτρωση», όπως έχει πει και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, η οποία δεν είναι καμία άλλη από την δημιουργία του νέου κόμματος.

Η πρόθεση των στελεχών το ΚΙΔΗΣΟ,  όπως φάνηκε και μέσα από τις ομιλίες τους, δεν είναι μόνο να επέλθει η αλλαγή μπροστά στις συντηρητικές πολιτικές που οδήγησαν την χώρα στο σημείο που είναι σήμερα και εκπροσωπούν το παρελθόν και την παλιά πολιτική νοοτροπία, αλλά η Ελλάδα να φύγει από την δύσκολη αυτή συγκυρία και να πρωταγωνιστήσει φέρνοντας πάλι στην επικαιρότητα σοσιαλιστικές αξίες και ιδανικά, που τα τελευταία χρόνια καταπατήθηκαν ή εφαρμόστηκαν υποχρεωτικά αφού δεν υπήρχε καλύτερη εναλλακτική πολιτική.

Ουκ ολίγες φορές σε κεντρικές ομιλίες του ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για την προδιαγεγραμμένη πορεία που είχε η χώρα όταν ανέλαβε την διακυβέρνησή της και επιχείρησε, παρ όλα αυτά, να έρθει σε σύγκρουση με παγιωμένες καταστάσεις και συμφέροντα, κατορθώνοντας να εφαρμόσει προοδευτικές πολιτικές, απόψε που ακούστηκε αρκετές φορές στην αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου.

Κων/νος Χονδρός

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr