Εκτός “πακέτου” τα “κόκκινα” στεγαστικά δάνεια! - Δίνουν παράταση και “ψήνουν” νέους όρους

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνάντησης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και των εκπροσώπων των θεσμών. Το θέμα του ΑΔΜΗΕ παραμένει “αγκάθι”, όσον αφορά τη…

kokkina-daneia-660x300

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνάντησης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και των εκπροσώπων των θεσμών. Το θέμα του ΑΔΜΗΕ παραμένει “αγκάθι”, όσον αφορά τη διοίκηση του νέου φορέα (αν θα έχει ξένο μάνατζμεντ), ενώ τα “κόκκινα” στεγαστικά δάνεια πιθανότατα δεν θα συμπεριληφθούν σε αυτό το πακέτο των 13 προαπαιτούμενων.

Αντίθετα, σε αυτό το πακέτο των μέτρων θα συμπεριληφθούν μόνο τα “κόκκινα” επιχειρηματικά δάνεια. Τα στεγαστικά, που "καίνε" χιλιάδες νοικοκυριά, παίρνουν παράταση και πιθανότατα θα συζητηθούν με... νέους όρους.

"Ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού για προστασία συντάξεων από μειώσεις"... και μετά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίοι "τον άκουσαν, χωρίς να τον απορρίψουν".

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους θεσμούς σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Αμέσως μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ο υπουργός σε δηλώσεις του, τόνισε ότι ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού για προστασία των συντάξεων από μειώσεις. «Ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα προστατεύσουμε τις συντάξεις και στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε μια δίκαιη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Σε ερώτηση σχετικά με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μην γίνουν μειώσεις στις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας είπε χαρακτηριστικά ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών «τον άκουσαν χωρίς να τον απορρίψουν».

Σημειώνεται πως προσερχόμενος στον χώρο της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος είχε υπογραμμίσει ότι στη συζήτηση δεν θα τεθούν τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων.

newsit.gr