Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σοκαρίστηκαν με τη στάση της Ελλάδας

Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης σοκαρίστηκαν από την αποτυχία της Ελλάδας να παρουσιάσει τα σχέδιά της για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες την περασμένη εβδομάδα στις…

ellas_607_407_577_324

Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης σοκαρίστηκαν από την αποτυχία της Ελλάδας να παρουσιάσει τα σχέδιά της για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Το δημοσίευμα που επικαλείται αξιωματούχους οι οποίοι μετέχουν στις συζητήσεις, σημειώνει ότι ο Έλληνας εκπρόσωπος Νίκος Θεοχαράκης συμπεριφέρθηκε σαν "οδηγός ταξί".

Πηγές της Ευρωζώνης είπαν στην εφημερίδα ότι ήταν απογοητευμένοι και σοκαρισμένοι που με την αδιάλλακτη στάση της Αθήνας και κυρίως την απροθυμία της να συζητήσει για την περικοπή των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, στο Euroworking Group της περασμένης εβδομάδας ο εκπρόσωπος της Ελλάδας επέμεινε ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει σύντομα. Πηγές της Ευρωζώνης είπαν στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ότι οι πιστωτές της Ελλάδας εάν «η Αθήνα δεν μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αυτό είναι ένα εσωτερικό πολιτικό θέμα».

Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα πρέπει να «περάσει» από τη γερμανική βουλή τυχόν θεμελιώδεις αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

enikos.gr