Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου: «Όχι» Παπαναστασίου στη φιλοξενία μεταναστών

Ορίστηκαν οι πρόεδροι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων στα νομικά πρόσωπα

Το μείζον θέμα του μεταναστευτικού και η όπως όλα δείχνουν φιλοξενία ικανού αριθμού μεταναστών, πιθανότατα σε ξενοδοχεία, όπως από χθες αποκάλυψε η «Σ» απασχόλησε για αρκετή ώρα τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, στο στάδιο των ερωτήσεων.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ερωτώμενος σχετικά από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά που ζήτησε να ενημερωθεί για το ποια είναι η άποψη της δημοτικής αρχής και για το αν υπάρχει σχέδιο σε ενδεχόμενο που ο δήμος κληθεί να υποδεχθεί μετανάστες, εμφανίστηκε αρνητικός, θέση την οποία εξάλλου είχε και στο παρελθόν.
Ο κ. Παπαναστασίου επανέλαβε τις θέσεις του ενάντια στον ερχομό μεταναστών υπογραμμίζοντας μάλιστα πως είναι άλλο το προσφυγικό και άλλο το μεταναστευτικό, προσθέτοντας πως είναι κάθετα αντίθετος στην πιθανότατα δημιουργίας δομής για μετανάστες στην πόλη λέγοντας ότι η περιοχή πάσχει από υποδομές, δίκτυα, πανεπιστήμιο και όλα σχεδόν τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα.
«Η θέση μου είναι ξεκάθαρη ανεξάρτητα από ποια είναι η κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, για μία ακόμα φορά, σπαταλήθηκε χρόνος στο στάδιο των ερωτήσεων – ανακοινώσεων – τοποθετήσεων, με τους συμβούλους να υποβάλλουν πλειάδα ερωτημάτων που ήδη αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό του δημοτικού συμβουλίου της νέας δημοτικής περιόδου, «ξεχειλώνοντας» ωστόσο την όλη διαδικασία!

Στο μεταξύ, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκαν οι πρόεδροι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων στο ΔΗΠΕΘΕ και ΔΕΥΑΑ ως εξής:
Στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου πρόεδρος ο Γιώργος Παπαναστασίου, αντιπρόεδρος Γ. Φαρμάκης και μέλη Σπ. Φλώρος, Χρ. Κορδολαίμης, Κ. Κακαβιάς, Γ. Μικέλης, Λ. Διονυσόπουλος, Γ. Χατζηγεωργίου.
Στη Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου πρόεδρος ο Γ. Παπαναστασίου, μέλη Κ. Κιτσοπάνος, Μ. Σκορδόπουλος, Β. Καρακώστας, Θ. Γρίβας, Π. Καψάλης, Χρ. Κουτρουμάνος, Κ. Λιούπρας, Κ. Καραγιώργου.
Στην ΚΟΙΠΑ παραμένει πρόεδρος ο Γιάννης Βασιλείου και στην ΚΕΔΑ αντιστοίχως η Μαρία Παπαγεωργίου. Πρόεδρος του δημοτικού πάρκινγκ αναλαμβάνει ο Χριστόφορος Παπαδημητρίου.

Νίκος Αγγελόπουλος – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αγρίνιο: Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)