ΟΑΕΔ: Παράταση για ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας

Παράταση για έξι μήνες, έως τις 25 Απριλίου 2018, έδωσε ο ΟΑΕΔ για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για όσους δικαιούχους επιθυμούν να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες ή μη οφειλές προς τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)

Η διαδικασία αφορά οικιστές με οριστικά παραχωρητήρια. Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληγε την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Οργανισμού, δόθηκε εξάμηνη παράταση, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι. Επίσης έτσι οι οικιστές θα μπορέσουν να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους βάσει της Υπουργικής Απόφασης 13097/661/13.04.17 και να εξασφαλίσουν τη νέα ενιαία ανά την επικράτεια τιμή μονάδας παραχώρησης των εργατικών κατοικιών, η οποία έχει ορισθεί στα 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του portal του ΟΑΕΔ ως εξής:

Στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική» επιλέγουν «Ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ.ΟΕΚ» και στη συνέχεια ακολουθούν τις οδηγίες που δίδονται αναλυτικά στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής για τις ρυθμίσεις». Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να προσκομίσουν στην αρμόδια Υπηρεσία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προς επαλήθευση των δηλούμενων στοιχείων, ώστε να οριστικοποιηθεί η καταχώρηση της αίτησής τους.

Οι δικαιούχοι με προσωρινά παραχωρητήρια χρήσης έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στις ρυθμίσεις οποιαδήποτε στιγμή μέχρι την έκδοση του οριστικού παραχωρητηρίου της κατοικίας τους (θα ειδοποιηθούν σχετικά από την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 11320 (ΟΑΕΔ call center)

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου: Υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο μέτρο 3.4.4