ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟ Θωμάς Κουτσουπιάς για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο – “Στο ίδιο έργο θεατές και το Αγρίνιο μονίμως στο καναβάτσο”

Ο Θωμάς Κουτσουπιάς για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο – “Στο ίδιο έργο θεατές και το Αγρίνιο μονίμως στο καναβάτσο”

Ο Θωμάς Κουτσουπιάς για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο – “Στο ίδιο έργο θεατές και το Αγρίνιο μονίμως στο καναβάτσο”

Με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με τη Γεωπονική Σχολή Αιτωλοακαρνανίας και το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στο ίδιο έργο θεατές. Και το Αγρίνιο μονίμως στο καναβάτσο. Τα δημοσιεύματα σχετικά με τη Γεωπονική Σχολή και την έδρα της, είναι άκρως αποκαλυπτικά του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης, η οποία και φρόντισε αποχωρώντας να ακυρώσει μια προσπάθεια δεκαετιών για το Αγρίνιο, ενεργώντας εν κρυπτώ και μεθοδεύοντας παρασκηνιακά τα όσα ελπίζουμε, έστω και την ύστατη ώρα, να διαψεύσει ως ανυπόστατα.

Σε κάθε περίπτωση, ως πρόεδρος του Συνεταιρισμού που έχει εμπράκτως στηρίξει το ίδιο το Πανεπιστήμιο και τις προσπάθειες εδραίωσης και ανάπτυξής του, έχει δε την απολύτως θετική εμπειρία της συνεργασίας μαζί του σε ερευνητικά και καινοτόμα προγράμματα, δηλώνω ότι παραμένουμε στρατευμένοι στην προσπάθεια επανίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Στερεάς, φυσικά με έδρα το Αγρίνιο και με ανάπτυξη υποδομών, Σχολών και Τμημάτων με προσανατολισμό την αγροτική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Προς τούτο, είμαστε στη διάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και όλων των φορέων, έτοιμοι να υποστηρίξουμε, μαζί τους, τις όποιες αποφάσεις και πρωτοβουλίες ακολουθήσουν.

Πρωτοβουλίες που, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει πρωτίστως να στοχεύουν στο να σταματήσει επιτέλους η απαξίωση της πόλης και η υπονόμευση της ίδιας της λογικής, να σταματήσουν άλλοι να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, να σταματήσουν τα όποια μικροκομματικά τεχνάσματα και να ξεκινήσει, επιτέλους, μια περίοδος δημιουργική για τον τόπο, βασισμένη σε πραγματικά δεδομένα πραγματικών δυνατοτήτων.

Έντονη αντίδραση Παπαναστασίου για την έδρα της Γεωπονικής: «Το Υπουργείο ικανοποίησε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr