ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαO Σπήλιος Λιβανός για την Αναθεώρηση του Συντάγματος (VIDEO)

O Σπήλιος Λιβανός για την Αναθεώρηση του Συντάγματος (VIDEO)

O Σπήλιος Λιβανός για την Αναθεώρηση του Συντάγματος (VIDEO)

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός τοποθετήθηκε χθες, 18.11.2019, στην Ολομέλεια της Βουλής στην κατ’ αρχήν συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Αρχικά, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ανέδειξε τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που απέτρεψε την αναθεώρηση κρίσιμων άρθρων του Συντάγματος, όπως τα άρθρα 16 και 24. Στηλίτευσε τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ που θα κάνουν τους Έλληνες πολίτες να περιμένουν ακόμα δέκα χρόνια για τα άρθρα αυτά.

Τόνισε τη σημασία της Αναθεώρησης που εξελίσσεται, αφού αυτή αποτελεί ένα βήμα προόδου και ωρίμανσης του πολιτικού συστήματος.

Η τροποποίηση του άρθρου 54 Συντάγματος για την παραχώρηση του δικαιώματος ψήφου στους αποδήμους Έλληνες και το άρθρο 32 παρ. 4 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αποτελούν κατά τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας τις κορωνίδες της αναθεωρητικής διαδικασίας. Εξίσου σημαντική είναι και η αναθεώρηση των άρθρων 62 και 86 Συντάγματος που προάγουν τη σχέση κοινωνίας-πολιτικών.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στηλίτευσε και την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια σε σχέση με την Επιτροπή Αναθεώρησης, εκφράζοντας την ευχή ότι δεν θα χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της Αναθεώρησης για να λύσει τα προβλήματα και πολιτικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Τέλος, επισήμανε ότι δεν είναι η τέλεια Αναθεώρηση αυτή που εξελίσσεται. Είναι όμως αυτή που μπόρεσε να διαμορφώσει το πολιτικό σύστημα και κινείται σε δημοκρατική κατεύθυνση, και για αυτό κάλεσε όλες τις πτέρυγες της Βουλής να την στηρίξουν.

Στην ολομέλεια της βουλής για την Συνταγματική αναθεώρηση

Στη ολομέλεια της βουλής για την Συνταγματική αναθεώρηση, υπό το βλέμμα των μικρών μας φίλων!•Για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια•Για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων•Για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας•Για το άρθρο 82 περί ευθύνης Υπουργών“[…] Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την πρότασή μας ως αντιδραστική, νεοφιλελεύθερη, εκτός πραγματικότητας… Εύχομαι ειλικρινά αυτή να μην είναι η Κεντρική γραμμή του στη συζήτηση για το Σύνταγμα και γενικά στο δημόσιο λόγο.”

Δημοσιεύτηκε από Σπήλιος Λιβανός στις Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

Λευκάδα: Ανέλκυση σκάφους που βυθίστηκε στη Νικιάνα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr