ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ ωχαδερφισμός του νεοέλληνα είναι άνευ προηγουμένου!

Ο ωχαδερφισμός του νεοέλληνα είναι άνευ προηγουμένου!

Ο ωχαδερφισμός του νεοέλληνα είναι άνευ προηγουμένου!

Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα σκεφτούν τον συνάνθρωπο τους. Οι περισσότεροι είναι της θεωρίας, δε βαριέσαι αδερφέ, ας κάνω εγώ τη δουλίτσα μου και δεν πάει να… ο άλλος! Όλα αυτά όμως έχουν και αντίκτυπο στην τσέπη του. Με ποιο τρόπο; Μα είναι πολύ απλό!

Όταν για να πιεί τον καφέ του κάποιος κατεβαίνει στο κέντρο της πόλης και παρκάρει το αυτοκίνητο του όπου βρει, λογικό δεν είναι να περάσει η Δημοτική Αστυνομία ή η Τροχαία και να του κόψει ένα ωραιότατο πρόστιμο;

Επιστρέφει λοιπόν ο νεοέλληνας από τον καφέ βλέπει το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση στο παρμπρίζ και αφού ρίξει μερικά «καντήλια» γι’ αυτόν που τον έγραψε κι όχι γιατί είναι παράνομα παρκαρισμένος, σε πολλές περιπτώσεις το τσαλακώνει και το πετάει! Κι αυτό γίνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Παρόλο που ο δήμος Αγρινίου έχει εφαρμόσει την ελεγχόμενη στάθμευση, πέριξ της Πλατείας Δημοκρατίας γίνεται της… παράνομης στάθμευσης το κιγκλίδωμα… Παρόλο που τα πρόστιμα πέφτουν βροχή και θα έπρεπε κάποιοι να συνετιστούν, όχι μόνο δεν συμβαίνει αλλά αφήνουν και τις οφειλές απλήρωτες. Κι έτσι ο δήμος Αγρινίου «μπαίνει μέσα»! Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ο δήμος Αγρινίου στη διάθεσή του, οι οφειλές από τα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση κατέχουν την πρώτη θέση.

Μπορεί η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Αγρινίου να έχει ενημερώσει τους οφειλέτες ότι πρέπει να περάσουν από το ταμείο και να ρυθμίσουν τα χρέη τους, λίγοι όμως είναι αυτοί του το έπραξαν.

Οι περισσότεροι είναι του «ωχ αδερφέ και τι θα μου κάνουν;» και συνεχίζουν το βιολί τους… Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πολίτης ο οποίος οφείλει στο δήμο Αγρινίου μόνο από παράνομη στάθμευση 700 ευρώ!

Μα θα μου πείτε και που να παρκάρει; Και γιατί να παρκάρει καταμεσής στο κέντρο της πόλης; Γιατί να μην πάρει τα ποδαράκια του και να περπατήσει λίγο παραπάνω; Θα κάνει καλό και στις αρτηρίες του… Αλλά αυτά συμβαίνουν αλλού… Εμείς εδώ είμαστε… Βαλκάνια και δεν μασάμε. Όταν όμως πάνε στην Εφορία τότε κλαίνε!!!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από την κλιματική αλλαγή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr