ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΟ Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου επισκέφτηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου κ. Πέτρου Γεώργιος μαζί με την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων & Κ.Α. κ.Ευτυχία Μανιάκη στο πλαίσιο υλοποίησης της θεματικής εβδομάδας με τίτλο: « Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα»

Ο κ. Πέτρου ενημέρωσε τους μαθητές για θέματα Δημοκρατίας, εφαρμογής των νόμων καθώς και για την παραβατικότητα των ανηλίκων. Μίλησε για την παράδοση που έχουμε στη Δημοκρατία, αφού η λέξη «δήμος» απαντάται ήδη σε επιγραφές της Γραμμικής Β΄. Υποστήριξε ότι η Δημοκρατία – η οποία στις μέρες μας δοκιμάζεται- κατακτιέται μόνο μέσα από αγώνες και μέσω των αρίστων. « Η Αντιγόνη» του Σοφοκλή και ο «Επιτάφιος» του Περικλή θα πρέπει να βρίσκονται στις βιβλιοθήκες όλων των μαθητών και να διδάσκονται στα σχολεία.

Μίλησε και για την κρίση των δημοκρατικών θεσμών στις μέρες μας. « Δυστυχώς αντί να πάμε μπροστά πάμε προς τα πίσω. Ισχύει το δίκαιο του ισχυροτέρου. Αν ο κάθε τύραννος κυριαρχεί, αυτό οφείλεται στην ημιμάθεια και στην αμάθεια του κόσμου. Καμιά επανάσταση δεν γίνεται, αν ο κόσμος είναι απαίδευτος. Στο χέρι μας είναι όμως να αντισταθούμε και να γίνουμε ενεργοί πολίτες. Θα πρέπει να διαθέτουμε χρόνο για τη συμμετοχή μας στα κοινά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενημέρωσε τους μαθητές και για το ρόλο του Εισαγγελέα σε ένα δημοκρατικό καθεστώς.

Επίσης αναφέρθηκε και στο bullying λέγοντας ότι είναι ένα φαινόμενο παρακμής. Σε μια κοινωνία που ο ένας σέβεται τον άλλο ποτέ δεν θα κάνει αυτό που δεν θέλει να του κάνουν. Αυτός που ασκεί εκφοβισμό έχει συνήθως χαμηλή αυτοεκτίμηση. Το δίκαιο δεν θα πρέπει να υποχωρεί απέναντι στο άδικο. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μια παραβατική συμπεριφορά ανηλίκου έχει επιπτώσεις και στον γονέα ή κηδεμόνα.

Μίλησε ακόμα και για τα ναρκωτικά τα οποία μόνο προβλήματα δημιουργούν στους νέους ( θάνατος, φυλακή, ψυχιατρεία).

Τελείωσε την ομιλία του λέγοντας ότι ο μορφωμένος άνθρωπος ξέρει πού βαδιζει. Συμβούλεψε τα παιδιά να έχουν αρχές (αγάπη στην πατρίδα, πίστη στην Ορθοδοξία, σεβασμό στη Δημοκρατία και τους νόμους). Να μάθουν στη ζωή τους να είναι αετοί γιατί μόνο οι αετοί φτάνουν στις κορυφές.

Η ομιλία του κ. Πέτρου ενθουσίασε και καθήλωσε τους μαθητές. Οι συμβουλές και οι νουθεσίες του ήταν ουσιαστικές για τη μαθητιώσα νεολαία. Τον ευχαριστούμε για την επίσκεψή του και την εμπεριστατωμένη ομιλία του στα επίκαιρα αυτά θέματα.

EUIN (1)

EUIN (2)

EUIN (3)

EUIN (4)

Αγρίνιο: Διαφωνεί το Τμήμα ΔΠΠΝΤ με την κατάργησή του

 

Click to enlarge image p1d8ngik6u10vdce51uf61p591bpl5.JPG

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr